Bezoekers in La Vie (2)

Een Second opinion

U heeft het recht om de mening te vragen van een andere zorgverlener dan uw behandelend specialist. Dit noemen we een second opinion. Bij een second opinion verwijst uw specialist u naar een onafhankelijke collega. Deze geeft u advies maar neemt de behandeling in principe niet over van uw specialist.

 

Hoe vraag ik een second opinion aan?

U kunt zelf een second opinion aanvragen bij uw specialist. Het kan ook voorkomen dat uw specialist zelf een second opinion voorstelt. Als u een second opinion vraagt, betekent dit dat u toestemming geeft om uw medisch dossier te delen met een andere zorgverlener.

 

Kosten

Wanneer uw zorgverzekeraar de kosten van een second opinion niet accepteert, moet u deze zelf betalen. Bespreek een second opinion daarom van tevoren met uw zorgverzekeraar.

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken