Bezoekers in La Vie (2)

Onverzekerde zorg

Onverzekerde zorg valt buiten de basisverzekering en wordt naar gelang uw polisvoorwaarden wel of niet vergoed via een aanvullende verzekering. U kunt hierbij denken aan een esthetische ooglidcorrectie, een circumcisie op religieuze gronden of een borstvergroting. 
 

Wanneer is iets wel of niet verzekerd?

Sommige behandeltrajecten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar. Dit kan per zorgverzekeraar verschillen, maar ook is belangrijk of en hoe u aanvullend verzekerd bent.

 

Soms is van te voren niet duidelijk of uw behandeling wel, niet of maar gedeeltelijk vergoed wordt. Bijvoorbeeld bij een ooglidcorrectie kunt u alleen voor een vergoeding in aanmerking komen wanneer  u aan de volgende criteria voldoet:

 • er moet  sprake zijn van gezichtsveldbeperking. 
 • het ooglid of de huid moet binnen 1 mm van de lichtreflex van de pupil hangen.

Dit moet op foto’s worden vastgelegd.

 

Machtiging aanvragen

Als niet duidelijk is of de zorgverzekeraar een behandeling wel of niet vergoed, kan uw specialist een machtiging voor u aanvragen.

Let op:

 • Als uw specialist een machtiging aanvraag moet doen komt het consult ten laste van uw basisverzekering en kan dit ten koste gaan van uw eigen risico, ook als u achteraf toch de ingreep zelf dient te betalen omdat de machtiging is afgewezen.
 • Voor veel onverzekerde zorg geldt dat eventuele diagnostische onderzoeken voorafgaand aan de behandeling onder de verzekerde zorg worden geleverd. Deze komen dan ten laste van het eigen risico. Er zijn ook varianten waarin u de onderzoekskosten zelf moet betalen, dit wordt dan in de prijsstelling duidelijk vermeld.

 

Voorbeelden van onverzekerde zorg in VieCuri

Verschillende specialismen bieden onverzekerde zorg:

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
 • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
 • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
 • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
 • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
 • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer