Kosten ziekenhuiszorg
Bezoekers in La Vie (2)

Kosten ziekenhuiszorg en informatie zorgverzekeraars

Actueel overzicht zorgverzekeraars

Welke zorgverzekeraars zijn er? Bekijk hier het overzicht.

 

Actuele status onderhandelingen zorgverzekeraars 2022

Denkt u aan het wijzigen van uw zorgverzekering of wilt u overstappen? Voor u is het belangrijk om te weten of wij een contract hebben met de zorgverzekeraar van uw keuze. Zo weet u zeker of u ook in 2022 zoveel mogelijk in uw vertrouwde ziekenhuis terecht kunt. Wij streven ernaar om alle huidige contracten met zorgverzekeraars volgend jaar voort te zetten, maar nog niet alle gesprekken hierover geven daar zekerheid over. Hieronder de status van de actuele onderhandelingen over de zorgcontracten 2022 per zorgverzekeraar:

 

Actuele status onderhandelingen zorgverzekeraars 2022

 

De kleurcodes geven de status van de lopende contractonderhandelingen aan. Groen betekent dat we goede uitgangspunten hebben geformuleerd voor een contract met deze zorgverzekeraar in 2022. Oranje geeft aan dat er nog constructieve overleggen nog worden voortgezet. Rood betekent dat er geen uitzicht is op een contract met deze zorgverzekeraar in 2022.

We werken dit overzicht regelmatig bij. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit overzicht.

 

 

Selectieve (Budget)Polissen Zilveren Kruis

Voor de Selectieve (Budget)Polissen van Zilveren Kruis is er voor de periode 2022 t/m 2024 géén contract met VieCuri afgesloten. U betaalt een (groot) gedeelte van de zorg zelf, met uitzondering van: spoedzorg, zorg voor kinderen jonger dan 18 jaar, zorg op grond van tertiaire verwijzing, verloskundige zorg en eerstelijns diagnostiek.
Voor spoedzorg kunt u met een Selectieve (budget)polis van Zilveren Kruis dus gewoon bij VieCuri terecht. Echter de uit de spoedzorg voortvloeiende planbare (vervolg)zorg wordt niet (volledig) vergoed.

 

Zilveren Kruis heeft de volgende Selectieve (Budget)polissen:

 • ZieZo Selectief Polis
 • Zilveren Kruis Basis Budget
 • Zilveren Kruis Basis budget ABN
 • Zilveren Kruis Basis budget Rabobank
 • Zorg Plan Selectief polis
 • Principe Polis Budget

  

Voor alle bovenstaande selectieve (budget)polissen van Zilveren Kruis geldt dat u met één van deze polissen de planbare zorg in VieCuri niet (volledig) vergoed krijgt. Uw zorgverzekeraar kan u, op uw verzoek, ook bemiddelen naar een andere voor de selectieve (budget)polis gecontracteerde zorgaanbieder.
Vraag altijd vooraf bij uw zorgverzekeraar of de betreffende behandeling in VieCuri vergoed wordt. Uw zorgverzekeraar kan u, op uw verzoek, ook bemiddelen naar een andere voor de selectieve polis gecontracteerde zorgaanbieder.

 

Zorgadvies en zorgbemiddeling

Als u wilt weten hoe en waar u terecht kunt voor zorg, kunt u voor zorgadvies en/of zorgbemiddeling contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Elke zorgverzekeraar heeft gespecialiseerde teams die helpen bij het vinden van een passende zorgverlener. Meer informatie en contactgegevens zijn te vinden op mijnzorgverzekeraar.nl. U kunt erop rekenen dat VieCuri er alles aan doet om u de zorg te bieden die u nodig heeft. Heeft u zorg nodig of heeft u gezondheidsklachten? We adviseren u niet te wachten en contact op te nemen met uw huisarts.

 

Houd er rekening mee dat de zogenoemde 'afspraken op afstand' zoals telefonische afspraken, e-mailafspraken en beeldafspraken kunnen ten koste gaan van uw eigen risico. Lees hier meer over een afspraak op afstand en over een afspraak op afstand (belconsult) in coronatijd.

 

Website de Ziekenhuisrekening

Voor nog meer informatie en de veelgestelde vragen over de kosten van ziekenhuiszorg en de zorgnota verwijzen wij u graag naar de website De ziekenhuisrekening van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

 

Wij verwijzen u naar deze website van de Rijksoverheid omdat deze speciaal ontwikkeld is om patiënten en verzekerden uitleg te geven over de inhoud van de ziekenhuisrekening. De website biedt informatie over de ziekenhuisrekening en de zorgkosten in meer algemene zin en geeft aan waar u met welke vraag terecht kan.

 

Kostenoverzicht ontvangen van de zorgverzekeraar

Uitgebreide informatie over de ziekenhuisrekening, algemene vragen over zorgkosten en veelgestelde vragen over de ziekenhuisrekening kunt u vinden op de website van de Nederlandse Zorgautoriteit

 

Heeft u vragen over het kostenoverzicht van uw zorgverzekeraar?

Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
 • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
 • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis. 
 • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
 • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer