Over VieCuri
Welkomsthal Venlo

Wetenschap

VieCuri behoort al tien jaar tot de selecte groep Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ). STZ-ziekenhuizen onderscheiden zich door steeds voorop te lopen met patiëntgericht wetenschappelijk onderzoek, topklinische zorg en opleiding. Als STZ lid moet je voldoen aan criteria die regelmatig worden getoetst. Van de 88 ziekenhuizen in Nederland, hebben er slechts 26 de STZ status.

 

Wetenschap is een belangrijk thema binnen VieCuri. Nieuwe behandelmethoden, -technieken en -werkwijzen tillen de zorg naar een hoger plan. Het aantal wetenschappelijke publicaties door VieCuri onderzoekers is sinds 2010 verdubbeld naar 164. Dit zijn steeds vaker studies die we zelf doen, maar we werken ook samen met onderzoekscentra zoals MUMC+. We betrekken onze patiënten bij de opzet en interpretatie van wetenschappelijk onderzoek. Zo kunnen we nog beter rekening houden met wat patiënten belangrijk vinden en wat een onderzoeksresultaat oplevert voor patiënten.


Tenslotte werken er maar liefst vier hoogleraren (professoren) bij VieCuri. Ook heeft VieCuri sinds 2016 een fonds Wetenschap en Innovatie, zodat we meer onderzoek in eigen huis kunnen opzetten. Het digitaal wetenschapsloket (opgericht in 2015) ondersteunt daarbij. Het helpt onderzoekers bij het opstarten van wetenschappelijk onderzoek.

 

Lees meer over wetenschappelijk onderzoek.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis. 
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer