Over VieCuri
bezoeker Congrestival met virtual reality bril

Terugblik zevende editie

Interactieve en muzikale middag tijdens VieCuri Matinee

Een leven lang screenen. Dat was het thema van het zevende VieCuri Matinee op zondag 1 november. Ondanks het prachtige weer was het een goedbezochte en zeer geslaagde bijeenkomst.

 

Huisarts Koen Vanwersch was één van de sprekers tijdens de plenaire openingsbijeenkomst. Hij liet zijn licht schijnen op de bestaande en mogelijk toekomstige bevolkingsonderzoeken. Medisch specialisten en arts- assistenten van VieCuri en het Erasmus MC gingen hier vervolgens nader op in en bespraken de voors en tegens van de diverse onderzoeken. Tijdens het vragenrondje aan het einde van de plenaire bijeenkomst kreeg het publiek de mogelijkheid vragen te stellen. Hiervan werd volop gebruik gemaakt. Er waren veel vragen over het bevolkingsonderzoek borstkanker en prostaatkanker.

 

Na de interessante presentaties in de plenaire openingssessie baanden de bezoekers zich een weg over de ‘markt’. De endoscopieafdeling van VieCuri was hier aanwezig met een endoscopieapparaat om uitleg te geven over dit darmonderzoek en mensen te informeren over de procedure rondom het bevolkingsonderzoek. Ook de stand van de Nederlandse Obesitas Kliniek mocht op veel belangstelling rekenen. Gedurende het hele Matinee lieten bezoekers geïnteresseerd hun gewicht, BMI en vetpercentage meten. En natuurlijk ook dit keer aan lekkere hapjes geen gebrek! Aubergine, Bij Christoffel en de catering van VieCuri zorgden opnieuw voor een smaakvol tussendoortje.

 

Bijzonder moment was de onthulling van de vleugel in de centrale hal, welke mogelijk is gemaakt door Ambassadeursgelden van stichting VieAmi (www.viecuri.nl/vieami). Na de officiële openingshandeling liet initiatiefnemer Jan Paul Vink de muziek spreken.

 

Beeldwerk TV heeft een videoregistratie van het Matinee gemaakt. Bekijk de video van de zevende editie VieCuri Matinee op Youtube.

  

Bekijk hier de foto's van de zevende editie van Matinee.

Scroll voor meer informatie