Over VieCuri
bezoeker Congrestival met virtual reality bril

Terugblik zesde editie

Meest drukbezochte Matinee tot nu toe

Zondag 12 april stond tijdens het zesde VieCuri Matinee de geboortezorg centraal. Begin juni opent het nieuwe Geboortecentrum zijn deuren. Tijdens het Matinee hadden bezoekers de primeur en werd -voor het eerst- een deel van het centrum opengesteld voor publiek.
 
Er waren interessante presentaties over zwanger willen worden en zwanger zijn: informatie over de preconceptionele fase, bevallen, family centered care, borstvoeding, gentle cesarean, kraamzorg en nog veel meer. Natuurlijk waren onze partners op het gebied van verloskundige- en kraamzorg deze middag ook aanwezig. De partijen die zich presenteerden in het Geboortecentrum kregen veel positieve reacties over de interessante informatie die aanwezig was én de wijze waarop deze werd gepresenteerd. Het publiek was onder de indruk van de lichte ruimtes in het prachtige gebouw en velen gaven aan tijdens de open dag op zaterdag 30 mei zeker nog eens een kijkje te komen nemen. Dan is het gebouw immers ook ingericht.
 
Het thema ‘Nieuw leven’ is echter breder. Tijdens Matinee waren er ook informatiestands over de geboorte en verzorging van jonge dieren, vertelde een schaapsherder over zijn lammetjes en werd meer informatie gegeven over nieuw leven in de natuur. Ook was er aandacht voor het donorcodicil en orgaandonatie. Evenals voorgaande edities ontbraken ook dit maal de lekkernijen niet. 

 

Bekijk de video van de zesde editie VieCuri Matinee op Youtube.

  

Bekijk hier de foto’s van de zesde editie van Matinee.

Scroll voor meer informatie