Over VieCuri
bezoeker Congrestival met virtual reality bril

Terugblik vijfde editie

Kunstzinnige lustrumeditie VieCuri Matinee

Op zondag 9 november vond in VieCuri het vijfde VieCuri Matinee plaats. Tijdens deze lustrumeditie stond de relatie tussen kunst en gezondheid centraal.

 

Kunstenaar Pavel van Houten was één van de sprekers tijdens de plenaire openingsbijeenkomst. Hij onderzocht het effect van kunst op de gezondheid. Uit zijn onderzoek blijkt dat kunst op verschillende manieren ‘gezond’ kan zijn en een positieve invloed kan hebben op de gezondheid. Kunstenares Kaza Poorter kan dat beamen. Zij werd tijdens Matinee door wethouder Jos Teeuwen uitgeroepen tot winnares van de door VieCuri en Museum van Bommel van Dam georganiseerde kunstwedstrijd.

 

Na de plenaire opening konden de bezoekers een diversiteit aan interessante stands bezoeken. De afdeling revalidatie van VieCuri en Heckert & van Lierop gaven uitleg over beenprothesen en blades. Ook deelden twee patiënten met een prothese hun ervaringen en konden bezoekers zelf ervaren hoe het lopen met een prothese of blades voelt. Ook Bas van der Zwaan van L1 probeerde te lopen op blades.

 

Bijzonder tijdens het vijfde Matinee was de uitreiking van iPads aan nierpatiënten. Patiënten die dialyse ondergaan in VieCuri hebben hiermee een prettige afleiding tijdens het urenlang dialyseren. Stichting VieAmi werft gelden voor in totaal zeven iPads. Dankzij een donatie van Rotary Venlo Maas & Peel en de collectegelden van de Dienst Geestelijke Verzorging van VieCuri is de fondsenwerving voor deze iPads al over de helft en konden tijdens VieCuri Matinee de eerste vier iPads worden uitgereikt aan de dialyseafdeling. Lees meer over VieAmi. 

 

Bekijk de video van de vijfde editie VieCuri Matinee op Youtube.

  

Bekijk hier de foto’s van de vijfde editie van Matinee.

Scroll voor meer informatie