Over VieCuri
bezoeker Congrestival met virtual reality bril

Terugblik vierde editie

Interessante en inspirerende middag over het brein!

Zondag 6 april vond in VieCuri het vierde VieCuri Matinee plaats. Deze drukbezochte bijeenkomst stond in het teken van het brein. De middag begon met een drietal boeiende lezingen door deskundigen op dit gebied: dr. Erik Matser, dr. Frank van der Heijden en dr. Eric van Balen. De lezingen werden aan elkaar gepraat door neuroloog Bas van Hoeve. Bijzondere gast was de Italiaanse pianist Alessandro Marino, die met Danse macabre van Saint-Saëns voor een muzikaal intermezzo zorgde.

 

Vervolgens konden de bezoekers zelf ontdekken. Er was veel te zien en te doen: Siemens en Rom van Strijp zorgden voor interessante presentaties, het Tegels Symphonie Orkest bracht muziek voor het brein en Vincent van Gogh gaf informatie over verslaving en stress. Ook konden bezoekers zelf ervaren met de alcoholbril, de oefenbox laparoscopische chirurgie en de EEG demonstratie. Evenals voorgaande edities werd er ook voor de inwendige mens gezorgd. Dit keer werden onder andere kalfshersenen, hapjes met chocola en avocadosoep gepresenteerd. L1 presentator Bas van der Zwaan was met zijn crew aanwezig om opnieuw een mooie uitzending van het Matinee te maken. Deze uitzending zendt de omroep na Pasen uit.

 

In totaal bezochten ongeveer 500 mensen uit de regio Venlo en Venray dit Matinee. Voorzitter VieCuri Matinee Gé Hoffland: “Onze ontdekkingsreis door het brein was een daverend succes! We hebben serieus entertainment geboden en veel mensen een interessante middag geboden, zo blijkt uit de reacties. Wij gaan vol enthousiasme verder met het organiseren van het volgende Matinee in het najaar van 2014.”

 
Bekijk de video van de vierde editie VieCuri Matinee op Youtube.

  

Bekijk hier de foto's van de vierde editie van Matinee.

Scroll voor meer informatie