Over VieCuri
bezoeker Congrestival met virtual reality bril

Terugblik eerste editie

 

Eerste VieCuri Matinee drukbezocht

Afgelopen zondag organiseerde VieCuri het eerste Matinee. Deze geslaagde bijeenkomst stond in het teken van voeding en gezondheid. Het eerste deel van het programma werd gevuld door deskundigen op dit gebied. Speciaal voor deze middag waren enkele toonaangevende hoogleraren op het gebied van alternatieve voedingsbronnen naar Venlo gekomen om te spreken. Daarnaast namen specialisten en diëtisten van VieCuri deel aan de paneldiscussie. Het publiek reageerde enthousiast op de begrijpelijkheid waarmee het onderwerp besproken werd.

 

Vervolgens kon men proeven van heerlijke hapjes met insecten en vegetarische ingrediënten, bereid door onder andere kok Herman Maessen (van kookstudio Herman Maessen) en kok Ardie van Helden (van Hanos). Het publiek kwam massaal af op de schalen met onder meer sprinkhanen in chocolade en meelwormenwraps. L1 presentator Bas van der Zwaan laveerde door het publiek voor de opnames van het programma over VieCuri Matinee dat de omroep in de week voor kerst uitzendt.

 

In totaal bezochten ongeveer 300 mensen uit de regio Venlo en Venray het eerste Matinée. In anderhalf uur tijd serveerden de koks 1500 hapjes uit en werden er 2000 sprinkhanen verorberd. Op de infomarkt kregen de bezoekers uitgebreide informatie over voeding en gezondheid in de breedste zin van het woord. Cardioloog Wilfred Heesen vertelde waarom een glaasje wijn per dag heel gezond kan zijn. Ook sterrenkoks Paul Pollux en René Brienen gaven hun mening over alternatieve voedingsbronnen. Voorzitter van VieCuri Matinée Gé Hoffland sprak van een succes: “We zijn blij zo’n interessante middag te hebben kunnen bieden. Wij gaan met enthousiasme verder met het organiseren van het volgende Matinée over ‘enge beestjes’, oftewel ‘bacteriën’.”

 

Bekijk de video van de eerste editie VieCuri Matinee op Youtube.

Scroll voor meer informatie