Over VieCuri
bezoeker Congrestival met virtual reality bril

Terugblik derde editie

Geslaagd VieCuri Matinee 

Zondag 3 november organiseerde VieCuri voor de derde keer het VieCuri Matinee. Het was opnieuw een geslaagde middag, waarbij dit keer de toekomst van de zorg, met een knipoog naar het verleden, centraal stond.


De middag begon met diverse lezingen, waarin de sprekers vanuit hun eigen aandachtsgebied een blik wierpen op het ziekenhuis van de toekomst: radioloog Gé Hoffland (tevens voorzitter VieCuri Matinee), intensivist Norbert Foudraine, internist-oncoloog Hanneke Vestjens, geriater Frans van Schendel en filosoof Leon de Haas. De aanwezigen luisterden geboeid naar de verschillende voordrachten.

 

Vervolgens konden bezoekers hun eigen weg gaan. Een groot aantal medisch specialisten en medewerkers van VieCuri was aanwezig om bezoekers te informeren over ontwikkelingen uit het verleden en de toekomst, zoals de cardiologen, de apotheek en VieAmi. Proteion was aanwezig met digitale toepassingen uit de thuiszorg, tandarts De Beer uit Maastricht met een 3D printer, Siemens met een draadloze echo en Maaike van Strijp met een groot aantal kruiden. Ook de Aubergine en Hanos waren opnieuw present om samen met de koks van VieCuri te zorgen voor voldoende lekkere drankjes en hapjes. Bijzonder was de voordracht van Martin Bergevoet, vrijwilliger van het gemeentearchief uit Venlo. Zeer geboeid luisterden de aanwezigen naar zijn verhaal over 200 jaar ziekenzorg in Venlo. L1 presentator Bas van der Zwaan bewoog zich door het publiek voor de opnames van het programma over VieCuri Matinee dat de omroep in de week van Kerst uitzendt.

 

De derde editie van Matinee werd bezocht door zo’n 250 mensen uit de regio Venlo en Venray. De volgende editie vindt plaats in maart 2014 en heeft als thema ‘Het brein’.

 

Bekijk de video van de derde editie VieCuri Matinee op Youtube.

  

Bekijk hier de foto's van de derde editie van Matinee.

Scroll voor meer informatie