Welkomsthal Venlo

Enquête over de fusie

VieCuri Medisch Centrum en het Laurentius Ziekenhuis willen fuseren. In het fusietraject spelen alle adviesorganen (medisch stafbesturen, ondernemingsraden, verpleegkundig stafbesturen, en cliëntenraden) uit beide ziekenhuizen een belangrijke rol. Zij mogen hun advies geven over het bedrijfsplan voor de fusie, voordat dit definitief wordt vastgesteld.
Om een weloverwogen advies uit te brengen over aandachtspunten rondom de fusie, wilden de cliëntenraden van VieCuri en Laurentius de mening van hun achterban peilen. Zij hebben daarom begin 2019 gezamenlijk een enquête uitgezet.


Hans Schuurman, voorzitter Cliëntenraad Laurentius en Huub Selen, voorzitter Cliëntenraad VieCuri: “De uitkomsten zijn voor ons uiterst waardevol en geven inzicht in wat u als inwoner uit de regio, patiënt of bezoeker belangrijke aspecten vindt rondom de fusie. ‘Kwaliteit van zorg’, ‘bereikbaarheid’, ‘in behandeling blijven bij de eigen dokter’ en ‘de mogelijkheid tot complexe behandelingen en operaties in de eigen regio’, komen uit de enquête als belangrijke aandachtspunten. Wij weten nu duidelijk welke wensen u heeft en zullen die zeker voor u meenemen in ons advies!”

 

Bekijk hier enkele resultaten van de enquête

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Draag een mondneusmasker tijdens het gehele ziekenhuisbezoek
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker bij de ingang van het ziekenhuis. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis. 
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer