Verpleegafdeling

Overige contacten van mensen met het coronavirus

In uw omgeving is een patiënt die besmet is met het nieuwe coronavirus. Om besmettingsgevaar zo veel mogelijk te beperken vragen wij u onderstaande informatie zorgvuldig te lezen en de adviezen na te leven. U kunt zelf tot 14 dagen na het laatste contact met een besmet persoon nog ziek worden. U kunt klachten krijgen zoals verkoudheid, hoesten en koorts.

 

Wat betekent dit voor u?

Het is belangrijk om zelf uw gezondheid goed in de gaten te houden. Doe dit tot 14 dagen na het moment dat u contact heeft gehad met de patiënt. 

U hoeft deze 14 dagen niet thuis te blijven. Volg de algemene adviezen op die op dit moment gelden in Nederland over school en werken, zie www.rijksoverheid.nl

 

Als u klachten krijgt

  • Blijf thuis wanneer u verkoudheidsklachten of verhoging krijgt. Deze klachten kunnen het begin zijn van het coronavirus (COVID-19).
  • Blijf thuis om uit te zieken en anderen niet te besmetten. Ga niet naar school, werk of naar buiten. Ook niet als u denkt dat uw klachten wel meevallen.
  • Bel uw huisarts als iemand binnen uw huishouden ernstig ziek wordt en medische hulp nodig heeft.
  • Bent u ouder dan 70 of heeft u een chronische ziekte? Bel dan met uw huisarts als u koorts heeft (meer dan 38 graden) en hoest of moeilijk ademt.
  • Ga niet zo maar naar de huisarts of het ziekenhuis toe, maar bel eerst.
  • U kunt weer naar buiten en uw dagelijkse bezigheden oppakken wanneer u 24 uur geen gezondheidsklachten meer hebt. Dat wil zeggen geen koorts, geen neusverkoudheid en niet hoesten.

 

Heeft u nog vragen?

  • Voor meer informatie over het nieuwe coronavirus en antwoorden op veelgestelde vragen kunt u kijken op: www.rivm.nl
  • Staat uw vraag daar niet bij, neem dan contact op met het team infectieziekten van GGD Limburg Noord. Te bereiken op: 088 – 1191245 (tussen 8.30-17.00 uur).

 

Naar informatie voor mensen met corona in de thuissituatie

 

Naar informatie voor gezinscontacten

 

Terug naar informatie voor ontslagen coronapatiënten

Scroll voor meer informatie