Het brein

dr. A.J. (Yes) van de Wouw

internist-oncoloog

Specialismen/afdelingen

BIG-nummer

49042708401

 

Aandachtsgebieden

 • Alle internisten behandelen algemeen internistische ziekten. Daarnaast is mijn aandachtsgebied de oncologie.
 • Samen met mijn collega-oncologen behandel en begeleid ik patiënten met kanker. De systemische behandeling van de meest voorkomende kwaadaardige tumoren vindt plaats in VieCuri. Ik participeer in de tumorwerkgroep van mammacarcinoom (borstkanker) in VieCuri en het oncologisch netwerk. Voor een aantal zeldzame tumoren (hoofd-halstumoren, hersentumoren, etc.) verwijzen we patiënten door naar onze collega’s in het MUMC.

 

Opleiding

Opleiding tot internist-oncoloog in het Maastricht Universitair Medisch Centrum in Maastricht.

 

Specialist sinds

2000 

 

In VieCuri sinds

2006 

 

Werkzaam op locaties

Venlo en Venray

 

Talen

Nederlands, Engels en Duits.

 

Onderzoek en publicaties

Ik ben in 2005 gepromoveerd op onderzoek naar patiënten met metastasen van onbekende primaire tumor. In het kader daarvan zit ik ook in de richtlijnencommissie van NVMO en in de Europese werkgroep die zich bezighoudt met deze tumor. Verder doen we in het VieCuri mee aan vele nationale en internationale studies bij de meest voorkomende tumorsoorten en begeleid ik de trialverpleegkundigen die ons ondersteunen met deze studies.

  

Relevante informatie

Na mijn opleiding tot internist-oncoloog in het St. Elisabeth Ziekenhuis Tilburg en Maastrichts Universitair Medisch Centrum, heb ik eerst vijf jaar in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem gewerkt. In 2006 heb ik de overstap gemaakt naar het VieCuri om dichter bij huis (inmiddels een echtgenoot en dochter in Venlo) te werken.

 

Andere activiteiten

Ik ben de voorzitter van de oncologiebeleidscommissie. Deze commissie bestaat uit onder andere een vertegenwoordiging van specialisten, huisartsen, patiënten, verpleegkundigen, diëtist, psycholoog, maatschappelijk werk, epidemioloog en beleidsmedewerkers van het ziekenhuis. In deze commissie wordt het oncologisch beleid voor het hele VieCuri besproken en vastgelegd, om zo ziekenhuisbreed de oncologische zorg steeds verder te verbeteren.

 

Biografie

Naast al deze beleidstaken, die heel belangrijk zijn voor de zorg van oncologiepatiënten, blijft het een op een gesprek in de spreekkamer naar mijn gevoel de basis van de hele behandeling. Samen met de patiënt wordt daar het beleid uiteindelijk bepaald.

Y. van de Wouw
(077) 320 65 63 Secretariaat Oncologie
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

 • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
 • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
 • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
 • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
 • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
 • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
 • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
 • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
 • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer