Het brein

L.W.M. (Luc) Eurlings

cardioloog

Specialismen/afdelingen

Aandachtsgebieden

  • Hartfalen
  • Pacemakers
  • ICD's

 

Opleidingen

Maastricht UMC+

 

Specialist sinds

2014 

 

In VieCuri sinds

2015

 

Werkzaam op locaties

Venlo, Venray en Peel en Maas

 

Talen

Nederlands, Engels, Duits en Spaans

 

Andere activiteiten

  • Medisch verantwoordelijk voor hartfalenpoli
  • Plaatsvervangend opleider

 

Biografie

In 1996 ben ik begonnen aan de opleiding Geneeskunde aan de Universiteit Maastricht. Na het volmaken van mijn opleiding tot basisarts heb ik een jaar als assistent geneeskunde gewerkt voor de vakgroep cardiologie in Venlo. Hier heb ik in de praktijk kennis gemaakt met het vak en ben ik zo enthousiast geraakt dat ik besloot om in het Academisch Ziekenhuis Maastricht promotieonderzoek te gaan doen en de opleiding Cardiologie te volgen.


Cardiologie is een specialisatie die alle facetten van de zorg in zich heeft: acute zorg (behandeling van een acuut hartinfarct, acuut hartfalen), chronische zorg (behandeling van chronisch hartfalen), het zelf verrichten van diagnostiek (echocardiografie, hartcatheterisatie) en het zelf behandelen (dotterprocedures, pacemaker implantaties).

 

De vakgroep Cardiologie van VieCuri heeft zich de afgelopen 15 jaar ontwikkeld tot een vakgroep waarin vrijwel alle cardiale diagnostiek en behandeling wordt uitgevoerd. Denk hierbij aan het uitvoeren van dotterprocedures (sinds 2012), het verrichten van cardiale MRI scans en het implanteren en opvolgen van patiënten met een ICD (waarbij implantatie door collega Hazeleger en mij in het Maastricht UMC+ plaatsvindt).  Ik ben er trots op onderdeel uit te mogen maken van deze vooruitstrevende vakgroep!

L.W.M. Eurlings
(077) 320 56 04 Polikliniek Cardiologie
Scroll voor meer informatie