Het brein

dr. A.W.J.H. (Arne) Dielis

internist-vasculair geneeskundige

Specialismen/afdelingen

Aandachtsgebieden

Alle internisten behandelen algemeen internistische ziekten. Daarnaast is mijn aandachtsgebied dat van de Vasculaire Geneeskunde:

  • Trombose en stollingsziekten
  • Hart- en vaatziekten, waaronder preventie, hoge bloeddruk en (erfelijke) cholesterolziekten
  • Diabetes mellitus

 

Opleiding

Opleiding tot internist-vasculair geneeskundige in VieCuri Medisch Centrum en het Maastricht Universitair Medisch Centrum in Maastricht.

 

Specialist sinds

2015 

 

In VieCuri sinds

2015 

 

Werkzaam op locatie

Venlo

 

Talen

Nederlands en Engels

 

Onderzoek en publicaties

Proefschrift (2009): "The hypercoagulable state in patients: Determining (hyper)coagulability and the role of thrombin generation."

 

Biografie

Als vasculair geneeskundige werk ik in een gebied waarin veel ontwikkelingen zijn. De mogelijkheden op het gebied van diagnostiek en behandeling van de diverse ziektebeelden nemen snel toe. Wat ik met name een mooie uitdaging vind is om de wetenschappelijke kennis en ontwikkelingen te vertalen naar de situatie van de patiënt zodat wij dan samen tot de beste keuze voor verder onderzoek of behandeling kunnen komen. Als vasculair geneeskundige beschik ik over specifieke kennis over trombose, stollingsziekten, antistollingsmedicatie, hoge bloeddruk en de behandeling van (erfelijke) cholesterol- ziekten. In nauwe samenwerking met andere deskundigen (zoals de endocrinologen en ons team van diabetesverpleegkundigen) behandel ik aandoeningen zoals suikerziekte en ziekten van de schildklier.

A. Dielis
(077) 320 65 61 Secretariaat Endocrinologie
Scroll voor meer informatie