Zorg voor ouderen

Locatie Venlo

routenummer 53

(077) 320 58 51

 

Locatie Venray

routenummer 6

(077) 320 58 51

 

Regiopoli Panningen

J.F. Kennedylaan 231

(077) 320 58 51

Foto handen

Het Transferium

Het Transferium 

Ouderen die verblijven in VieCuri hebben na hun ziekenhuisopname vaak andersoortige zorg nodig. Zij moeten revalideren of hebben bijvoorbeeld verpleeghuiszorg nodig. Maar deze instellingen hebben vaak een wachtlijst. Omdat naar huis gaan geen optie is, blijven deze patiënten langer in het ziekenhuis, ondanks dat ze medisch uitbehandeld zijn.


Opening Transferium

In februari 2018 opende VieCuri het “Transferium”. Dit is een speciale afdeling met acht bedden, die een huiselijke sfeer ademt en waar allerlei activiteiten worden georganiseerd. ‘Er is een gezellige huiskamer, waar spelletjes worden gedaan en een televisie staat. Ook wordt iedere ochtend de krant voorgelezen en eten alle patiënten gezamenlijk onder begeleiding van een voedingsassistente. De inzet van mantelzorgers en vrijwilligers is hierbij heel belangrijk: zij maken bijvoorbeeld ook regelmatig een wandelingetje met de patiënten. Hierdoor blijven zij actief en hebben ze een betere dag invulling. Hierdoor fleuren ze op.

Opening transferium 

Foto gemaakt tijdens opening Transferium. 

 

Medische en verpleegkundige zorg gewaarborgd
Op het transferium is ook verpleegkundige zorg gewaarborgd. Er is een speciaal verpleegkundig team samengesteld voor het Transferium. Daarnaast blijven de patiënten in contact met hun vertrouwde medische team.


Win-winsituatie
De opening van het Transferium zorgt tegelijkertijd voor een betere beschikbaarheid van ziekenhuisbedden op andere afdelingen. Enerzijds biedt VieCuri optimale zorg voor de oudere patiënten die wachten op een plek in een andere zorginstelling wat de overgang naar deze instelling vergemakkelijkt. Anders kunnen ook andere patiënten sneller geholpen worden.

Scroll voor meer informatie