Contact
foto revalidatie man

Schouderspreekuur

Met de orthopeden in huis hebben we een goede samenwerking als het gaat om schouderklachten. In de vorm van een schouderpoli hebben orthopeed en fysiotherapeut een gezamenlijk spreekuur. Samen zien zij mensen die schouderklachten hebben ontwikkeld tijdens bijvoorbeeld werk- en/of sportactiviteiten, maar denk ook aan mensen met klachten die al jaren bestaan en geen duidelijke oorzaak voor de klachten wordt gevonden. Soms zijn mensen geopereerd aan de schouder (prothese, cuff hechting), maar herstellen niet naar wens. Ook die mensen kunnen bij ons terecht.
In dit spreekuur kan er een gerichte diagnose gesteld worden, waarbij een specifiek advies wordt gegeven. Vaak maken wij gebruik van beeldvormend onderzoek. Mensen weten dan snel waar zij aan toe zijn.
Na het consult op het schouderspreekuur is het mogelijk om in onze praktijk ‘Vitaal in Beweging’ bij een schouderfysiotherapeut therapie te volgen. Met de bevindingen vanuit het spreekuur kunnen we in overleg met de patiënt een gerichte behandeling opstellen. Door de korte lijnen die we hebben met de orthopeden in huis kunnen we snel en goed overleg plegen mocht dit nodig zijn. Niet altijd is het nodig om een afspraak op het schouderspreekuur te hebben en kunt u direct terecht met uw schouderklacht. Vaak kunt u nog dezelfde week een intake plannen.

Scroll voor meer informatie