Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

team vitaal fysio

Voorste kruisband revalidatie

Revalidatie na een voorste kruisbandruptuur; operatief en niet-operatief.

Wanneer er is vastgesteld dat uw voorste kruisband is afgescheurd, zijn er twee behandelopties.

Afhankelijk van de mate van instabiliteit die u ervaart, uw leeftijd en het gewenste activiteitenniveau kan voor een operatief- of een niet-operatief behandeltraject worden gekozen.

Bij een operatief behandeltraject wordt op de plek waar de voorste kruisband is afgescheurd een vervangende kruisband geplaatst. In het geval van een niet-operatief behandeltraject wordt er getracht een stabiele knie te krijgen zonder terugplaatsing van een vervangende kruisband.

De belangrijkste functie van de voorste kruisband is het stabiliseren van het kniegewricht, vooral tijdens draaibewegingen. Om uiteindelijk weer een stabiele knie te krijgen, zult u in het geval van beide trajecten uit moeten gaan van een intensieve revalidatie gedurende 6 tot 12 maanden.

In eerste instantie zal de therapie vooral gericht zijn op het verminderen van pijn en zwelling, het herwinnen van de volledige beweeglijkheid van de knie en een genormaliseerd looppatroon. Vervolgens kan begonnen worden met oefentherapie, welke geleidelijk wordt opgebouwd, met als doel de spierkracht en de stabiliteit rondom de knie te verbeteren.

Bij Vitaal in Beweging wordt u begeleidt door een specialist met scholing en ruime ervaring op het gebied van knierevalidatie.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer