Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

Voorste kruisband revalidatie

Revalidatie na een voorste kruisbandruptuur; operatief en niet-operatief.

Wanneer er is vastgesteld dat uw voorste kruisband is afgescheurd, zijn er twee behandelopties.

Afhankelijk van de mate van instabiliteit die u ervaart, uw leeftijd en het gewenste activiteitenniveau kan voor een operatief- of een niet-operatief behandeltraject worden gekozen.

Bij een operatief behandeltraject wordt op de plek waar de voorste kruisband is afgescheurd een vervangende kruisband geplaatst. In het geval van een niet-operatief behandeltraject wordt er getracht een stabiele knie te krijgen zonder terugplaatsing van een vervangende kruisband.

De belangrijkste functie van de voorste kruisband is het stabiliseren van het kniegewricht, vooral tijdens draaibewegingen. Om uiteindelijk weer een stabiele knie te krijgen, zult u in het geval van beide trajecten uit moeten gaan van een intensieve revalidatie gedurende 6 tot 12 maanden.

In eerste instantie zal de therapie vooral gericht zijn op het verminderen van pijn en zwelling, het herwinnen van de volledige beweeglijkheid van de knie en een genormaliseerd looppatroon. Vervolgens kan begonnen worden met oefentherapie, welke geleidelijk wordt opgebouwd, met als doel de spierkracht en de stabiliteit rondom de knie te verbeteren.

Bij Vitaal in Beweging wordt u begeleidt door een specialist met scholing en ruime ervaring op het gebied van knierevalidatie.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken