Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

team vitaal fysio

ToP programma

Het ToP programma ondersteunt ouders en hun vroeggeboren kind na ontslag uit het ziekenhuis, zodat zij met plezier en zelfvertrouwen de vroege ontwikkeling van hun baby kunnen begeleiden. Het ToP programma is bedoeld voor baby’s die zijn geboren bij een zwangerschap korter dan 32 weken en/of met een geboortegewicht van minder dan 1500 gram en hun ouders.

 

In het ToP programma worden ouders en hun kind begeleid door een ToP-kinderfysiotherapeut van Vitaal in Beweging. Samen met jullie kijkt die naar je baby en bespreekt jullie vragen. Zij helpt je om de “lichaamstaal” van je baby te herkennen en legt je bijvoorbeeld uit wat het gedrag, de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van je baby kunnen betekenen.

 

In het eerste jaar wordt baby steeds nieuwsgieriger naar alles om zich heen. Samen ga je op zoek naar hoe je je kind kunt ondersteunen en hoe je kunt helpen bij het volgende stapje in de ontwikkeling. Jullie leren elkaar zo steeds beter kennen en dat geeft vertrouwen.

 

Verloop

Het ToP programma begint als je baby thuis komt uit het ziekenhuis en duurt tot de gecorrigeerde leeftijd van 1 jaar. In dit jaar komt de kinderfysiotherapeut 12 keer bij jullie thuis. De huisbezoeken zijn gemiddeld 1 keer per maand, maar kunnen in het begin vaker plaatsvinden. De ToP-kinderfysiotherapeut werkt nauw samen met andere betrokken zorgverleners in de buurt en in het ziekenhuis. Als het nodig is kan zij contact met hen opnemen, na overleg met jullie.

 

Kosten

Aan het volgen van het ToP-programma zijn geen kosten verbonden. Het wordt vergoed door de basis zorgverzekering. Het gaat niet af van je eigen risico.

 

Op de website www.top-eop.nl  kun je meer informatie vinden over het programma.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer