Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

team vitaal fysio

ToP programma

Het ToP programma ondersteunt ouders en hun vroeggeboren kind na ontslag uit het ziekenhuis, zodat zij met plezier en zelfvertrouwen de vroege ontwikkeling van hun baby kunnen begeleiden. Het ToP programma is bedoeld voor baby’s die zijn geboren bij een zwangerschap korter dan 32 weken en/of met een geboortegewicht van minder dan 1500 gram en hun ouders.

 

In het ToP programma worden ouders en hun kind begeleid door een ToP-kinderfysiotherapeut van Vitaal in Beweging. Samen met jullie kijkt die naar je baby en bespreekt jullie vragen. Zij helpt je om de “lichaamstaal” van je baby te herkennen en legt je bijvoorbeeld uit wat het gedrag, de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van je baby kunnen betekenen.

 

In het eerste jaar wordt baby steeds nieuwsgieriger naar alles om zich heen. Samen ga je op zoek naar hoe je je kind kunt ondersteunen en hoe je kunt helpen bij het volgende stapje in de ontwikkeling. Jullie leren elkaar zo steeds beter kennen en dat geeft vertrouwen.

 

Verloop

Het ToP programma begint als je baby thuis komt uit het ziekenhuis en duurt tot de gecorrigeerde leeftijd van 1 jaar. In dit jaar komt de kinderfysiotherapeut 12 keer bij jullie thuis. De huisbezoeken zijn gemiddeld 1 keer per maand, maar kunnen in het begin vaker plaatsvinden. De ToP-kinderfysiotherapeut werkt nauw samen met andere betrokken zorgverleners in de buurt en in het ziekenhuis. Als het nodig is kan zij contact met hen opnemen, na overleg met jullie.

 

Kosten

Aan het volgen van het ToP-programma zijn geen kosten verbonden. Het wordt vergoed door de basis zorgverzekering. Het gaat niet af van je eigen risico.

 

Op de website www.top-eop.nl  kun je meer informatie vinden over het programma.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Let op: werkzaamheden hoofdingang VieCuri Venlo

  • Van vrijdag 22 oktober t/m vrijdag 29 oktober is de hoofdingang van VieCuri Venlo aan de Tegelseweg gesloten in verband met werkzaamheden
  • U kunt gebruikmaken van de ingang aan de Maas-zijde (bij de parkeerautomaten), de M-ingang of de ingang bij de K-toren (ingang dialyse)

Meer weten over de werkzaamheden? Lees hier het volledige nieuwsbericht: 

 

Lees meer

 

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Draag een mondneusmasker wanneer de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd (bijv. in een volle wachtkamer)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer