Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

ToP programma

Het ToP programma ondersteunt ouders en hun vroeggeboren kind na ontslag uit het ziekenhuis, zodat zij met plezier en zelfvertrouwen de vroege ontwikkeling van hun baby kunnen begeleiden. Het ToP programma is bedoeld voor baby’s die zijn geboren bij een zwangerschap korter dan 32 weken en/of met een geboortegewicht van minder dan 1500 gram en hun ouders.

 

In het ToP programma worden ouders en hun kind begeleid door een ToP-kinderfysiotherapeut van Vitaal in Beweging. Samen met jullie kijkt die naar je baby en bespreekt jullie vragen. Zij helpt je om de “lichaamstaal” van je baby te herkennen en legt je bijvoorbeeld uit wat het gedrag, de bewegingen en gezichtsuitdrukkingen van je baby kunnen betekenen.

 

In het eerste jaar wordt baby steeds nieuwsgieriger naar alles om zich heen. Samen ga je op zoek naar hoe je je kind kunt ondersteunen en hoe je kunt helpen bij het volgende stapje in de ontwikkeling. Jullie leren elkaar zo steeds beter kennen en dat geeft vertrouwen.

 

Verloop

Het ToP programma begint als je baby thuis komt uit het ziekenhuis en duurt tot de gecorrigeerde leeftijd van 1 jaar. In dit jaar komt de kinderfysiotherapeut 12 keer bij jullie thuis. De huisbezoeken zijn gemiddeld 1 keer per maand, maar kunnen in het begin vaker plaatsvinden. De ToP-kinderfysiotherapeut werkt nauw samen met andere betrokken zorgverleners in de buurt en in het ziekenhuis. Als het nodig is kan zij contact met hen opnemen, na overleg met jullie.

 

Kosten

Aan het volgen van het ToP-programma zijn geen kosten verbonden. Het wordt vergoed door de basis zorgverzekering. Het gaat niet af van je eigen risico.

 

Op de website www.top-eop.nl  kun je meer informatie vinden over het programma.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken