Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

team vitaal fysio

Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten (SOLK)

SOLK betekent Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten en is een complexe uiting van lichamelijke klachten. Soms zijn kinderen en jongeren vaak moe en lusteloos, er zijn chronische klachten zoals hoofdpijn, buikpijn of gewrichts- en spierpijnklachten. Het concentratievermogen is vaak minimaal, maar er is geen medische verklaring voor. Het kan zijn, dat er dan sprake is van SOLK. Dit zijn klachten die medisch niet verklaarbaar zijn, maar wel te verklaren vanuit andere factoren die in stand worden gehouden.

 

De klachten kunnen leiden tot verlies van functie en daarmee kwaliteit van leven. Bij een multidisciplinaire aanpak van SOLK zijn vaak ook speciaal daarvoor opgeleide kinderfysiotherapeuten betrokken. Binnen VieCuri vindt de behandeling van deze klachten meestal plaats in samenwerking met de afdeling medische psychologie.

 

Er wordt specifiek onderzoek gedaan door op zoek te gaan naar in standhoudende factoren. Er wordt hier gebruik gemaakt van specifieke vragenlijsten en meetinstrumenten. De meest gekozen behandelmethode binnen deze groep is graded activity echter wordt er per persoon bekeken wat er noodzakelijk is en bestaat er geen vast behandelprotocol. Hierbij wordt er ook aandacht besteed aan het begrijpen van de klachten zonder dat er een somatische verklaring voor gevonden is. Dit wordt gedaan aan de hand van verklaringsmodellen. Ouders en school dienen betrokken te worden in het onderzoek- en behandelproces.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Let op: werkzaamheden hoofdingang VieCuri Venlo

  • Van vrijdag 22 oktober t/m vrijdag 29 oktober is de hoofdingang van VieCuri Venlo aan de Tegelseweg gesloten in verband met werkzaamheden
  • U kunt gebruikmaken van de ingang aan de Maas-zijde (bij de parkeerautomaten), de M-ingang of de ingang bij de K-toren (ingang dialyse)

Meer weten over de werkzaamheden? Lees hier het volledige nieuwsbericht: 

 

Lees meer

 

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Draag een mondneusmasker wanneer de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd (bijv. in een volle wachtkamer)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer