Contact
team vitaal fysio

Revalidatie na gewrichtsprothese

Binnen Viecuri worden door onze orthopeden meerdere protheses gezet. Denk hierbij aan knie- en heupprotheses, maar ook verschillende schouderprotheses. De eerste dagen zal u in het ziekenhuis verblijven en zal er ook fysiotherapie aan bed komen. Met het ontslag zal er een overdracht plaats vinden voor de eerstelijns fysiotherapie waarvoor u met de verschillende gewrichtsprotheses bij ons terecht kan.
Vaak kunt u na het ontslag uit het ziekenhuis direct aan de slag met fysiotherapie. Daarvoor is het zinvol om alvast een afspraak te maken met uw fysiotherapeut voor na uw ontslag. Als de operatiedatum bekend is, kan in samenspraak met de therapeut alvast gekeken worden naar het juiste moment om te starten met therapie om samen aan het herstel te kunnen werken.
In het begin is de operatiewond nog vers en zult u nog pijn ervaren. Het is daarom goed om samen met uw fysiotherapeut te kijken wat u kan en mag na de operatie. Denk hierbij o.a. leefregels en het soepel houden van gewrichten die samenhangen met het geopereerde gewricht. Samen met de fysiotherapeut werken we aan de beweeglijkheid en de kracht van om uiteindelijk pijnvrij te kunnen functioneren. Hoe verder het herstel vordert des te meer kunt u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Denk hierbij aan de dagelijkse huishoudelijk taken, maar ook werk of zelfs het sporten kunt u na verloop van tijd weer oppakken. Uw gewenste activiteitenniveau is ons uitgangspunt.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Draag een mondneusmasker tijdens uw gehele bezoek
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri:

 

Bereid u voor

 

Bezoekregeling

Bekijk hier de actuele bezoekregeling bij VieCuri

 

Bloedprikken? Prik zelf een datum!

Maak via www.mijnVieCuri.nl een afspraak voor bloedprikken bij ziekenhuis VieCuri in Venlo of Venray.

 

Maak een afspraak