Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

Poeppoli

Bij sommige kinderen verloopt het zindelijk worden voor ontlasting niet vanzelf. De kinderarts onderzoekt of medische factoren een rol spelen en behandelt deze indien mogelijk. Daarnaast kunnen ook zaken als de toilethouding en/of gedragsmatige aspecten een rol spelen, zoals druk gedrag en/of angst om te ontlasten. De kinderarts verwijst dan door naar psycholoog en kinderfysiotherapeut van Vitaal in Beweging. In een gezamenlijke intakegesprek worden de factoren die een rol kunnen spelen bij de zindelijkheidsproblemen geïnventariseerd en wordt er met u en uw kind een behandelplan opgesteld.

 

Het behandelplan op de poeppoli bestaat vaak uit een combinatie van voorlichting, gedragsadviezen (zoals op gezette tijden naar de wc gaan) en oefeningen.

 

Bezoek aan de poeppoli

Bij de poeppoli komen kinderen die problemen hebben met poepen.

Video over een bezoek aan de poeppoli van VieCuri Medisch Centrum

Bekijk hier deze video om te zien hoe een bezoek aan de poeppoli eruitziet (of klik op bovenstaande afbeelding om de video te starten).

 

Oefeningen om thuis te doen

Tijdens het bezoek aan de poeppoli laat de fysiotherapeut oefeningen zien om thuis te doen. Deze oefeningen helpen de poepfabriek. 

Video over oefeningen op de poepfabriek te helpen
Bekijk hier deze video om te zien hoe de oefeningen uitgevoerd moeten worden (of klik op bovenstaande afbeelding om de video te starten).

 

Hoe ziet jouw poepfabriek eruit?

In je buik zit de poepfabriek. Wat is dat en hoe werkt de poepfabriek? Bekijk deze video en kijk hoe jouw poepfabriek werkt. En hoe je de poepfabriek zelf een handje kunt helpen.

Thumbnail animatievideo hoe ziet jouw poepfabriek eruit?

 

Lees meer over de poeppoli op de kinderwebsite van VieCuri.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken