Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

Ontwikkelingsgerichte zorg/Neonatologie

Binnen de neonatologie wordt er gebruik gemaakt van Ontwikkelingsgerichte Zorg (OGZ).  Deze zorg is gericht op de ontwikkeling van het kind en de wijze van zorgverlening gericht op comfort, verminderde stress en stabiliteit voor de pasgeborene en het stimuleren van de relatie met zijn ouders.  OGZ houdt rekening met de fase waarin het kind zich bevindt en past hieraan omgeving en ondersteuning op aan. Kinderen die te vroeg geboren zijn hebben soms moeite met omgevingsprikkels die ze in de baarmoeder nog niet zouden ervaren. Het is van belang ouders hierin te begeleiden om hun kind te ondersteunen en te leren kijken naar hun kind.

Soms zien we kinderen nog via Vitaal in Beweging terug die klinisch op de neonatologie zijn opgenomen. Echter zien we soms ook à terme (normale zwangerschapsduur) geboren kinderen die dezelfde problemen ervaren, bijvoorbeeld overmatig huilen en/of moeizame prikkelverwerking. Soms kunnen we als kinderfysiotherapeut meekijken of we met ontwikkelingsgerichte zorg ouders hierin kunnen ondersteunen. De ervaring van de klinische neonatologie komt hierbij goed van pas. 

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken