Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

team vitaal fysio

Ontwikkelingsgerichte zorg/Neonatologie

Binnen de neonatologie wordt er gebruik gemaakt van Ontwikkelingsgerichte Zorg (OGZ).  Deze zorg is gericht op de ontwikkeling van het kind en de wijze van zorgverlening gericht op comfort, verminderde stress en stabiliteit voor de pasgeborene en het stimuleren van de relatie met zijn ouders.  OGZ houdt rekening met de fase waarin het kind zich bevindt en past hieraan omgeving en ondersteuning op aan. Kinderen die te vroeg geboren zijn hebben soms moeite met omgevingsprikkels die ze in de baarmoeder nog niet zouden ervaren. Het is van belang ouders hierin te begeleiden om hun kind te ondersteunen en te leren kijken naar hun kind.

Soms zien we kinderen nog via Vitaal in Beweging terug die klinisch op de neonatologie zijn opgenomen. Echter zien we soms ook à terme (normale zwangerschapsduur) geboren kinderen die dezelfde problemen ervaren, bijvoorbeeld overmatig huilen en/of moeizame prikkelverwerking. Soms kunnen we als kinderfysiotherapeut meekijken of we met ontwikkelingsgerichte zorg ouders hierin kunnen ondersteunen. De ervaring van de klinische neonatologie komt hierbij goed van pas. 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Let op: werkzaamheden hoofdingang VieCuri Venlo

  • Van vrijdag 22 oktober t/m vrijdag 29 oktober is de hoofdingang van VieCuri Venlo aan de Tegelseweg gesloten in verband met werkzaamheden
  • U kunt gebruikmaken van de ingang aan de Maas-zijde (bij de parkeerautomaten), de M-ingang of de ingang bij de K-toren (ingang dialyse)

Meer weten over de werkzaamheden? Lees hier het volledige nieuwsbericht: 

 

Lees meer

 

Houd rekening met het volgende:

  • Kom alleen (tenzij begeleiding noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Desinfecteer regelmatig uw handen: bij binnenkomst, tijdens uw bezoek en in ieder geval na toiletbezoek
  • Draag een mondneusmasker wanneer de 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd (bijv. in een volle wachtkamer)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer