Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

team vitaal fysio

Ontwikkelingsgerichte zorg/Neonatologie

Binnen de neonatologie wordt er gebruik gemaakt van Ontwikkelingsgerichte Zorg (OGZ).  Deze zorg is gericht op de ontwikkeling van het kind en de wijze van zorgverlening gericht op comfort, verminderde stress en stabiliteit voor de pasgeborene en het stimuleren van de relatie met zijn ouders.  OGZ houdt rekening met de fase waarin het kind zich bevindt en past hieraan omgeving en ondersteuning op aan. Kinderen die te vroeg geboren zijn hebben soms moeite met omgevingsprikkels die ze in de baarmoeder nog niet zouden ervaren. Het is van belang ouders hierin te begeleiden om hun kind te ondersteunen en te leren kijken naar hun kind.

Soms zien we kinderen nog via Vitaal in Beweging terug die klinisch op de neonatologie zijn opgenomen. Echter zien we soms ook à terme (normale zwangerschapsduur) geboren kinderen die dezelfde problemen ervaren, bijvoorbeeld overmatig huilen en/of moeizame prikkelverwerking. Soms kunnen we als kinderfysiotherapeut meekijken of we met ontwikkelingsgerichte zorg ouders hierin kunnen ondersteunen. De ervaring van de klinische neonatologie komt hierbij goed van pas. 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer