Contact
foto revalidatie man

Loop op maat (bij vervanging heup- of kniegewricht)

Loop op Maat is een speciaal fysiotherapieprogramma voor mensen die een vervanging van het heup- of kniegewricht krijgen. Met dit oefenprogramma kunt u zo fit mogelijk de operatie in gaan.
U oefent voor de operatie met een fysiotherapeut om uw activiteitenniveau op te bouwen en de conditie van de betrokken spieren te verbeteren. Hierdoor herstelt u na de operatie sneller en beter. Want hoe beter uw conditie, des te gunstiger dit is voor het herstel. Bovendien heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat trainen voor een operatie zorgt voor minder complicaties.
Tijdens het oefenprogramma leren we u ook alvast om met krukken te lopen. Hierdoor kunt u de dag na de operatie hiermee meteen weer lopen. Ook oefenen we het traplopen met krukken en het in- en uit bed komen.
Loop op maat bieden we zowel in Venray als in Venlo aan. Het oefenprogramma duurt 3 tot 6 weken en in deze weken kunt u gebruik maken van al onze trainingsfaciliteiten, ook buiten de afgesproken behandelingen. Afhankelijk van uw polisvoorwaarden kunt u een vergoeding uit uw eventueel aanwezige verzekering ontvangen.

Lees hier meer informatie over programma Loop op maat 

Scroll voor meer informatie