Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

Fysiotherapie na gewrichtsprothese

Binnen Viecuri worden door de orthopeden meerdere soorten protheses geplaatst. Denk hierbij aan knie- en heupprotheses, elleboogprothese maar ook verschillende schouderprotheses. De eerste dagen na uw operatie zal u in het ziekenhuis verblijven en zal er ook een (klinisch) fysiotherapeut aan bed komen. Met het ontslag zal er een overdracht plaats vinden voor de eerstelijns fysiotherapie waarvoor u met de verschillende gewrichtsprotheses bij ons terecht kan.


Vaak kunt u na het ontslag uit het ziekenhuis direct aan de slag bij Vitaal in Beweging. Daarvoor is het zinvol om alvast een afspraak te maken met ons voor na uw ontslag. Als de operatiedatum bekend is, kan in samenspraak met de therapeut alvast gekeken worden naar het juiste moment om te starten met therapie om samen aan het herstel te kunnen werken.
In het begin is de operatiewond nog vers en kunt u nog pijn ervaren. Het is daarom goed om samen met uw fysiotherapeut te kijken wat u kan en mag na de operatie. Denk hierbij o.a. aan leefregels en het soepel houden van gewrichten die samenhangen met het geopereerde gewricht. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan de beweeglijkheid, stabiliteit en kracht om uiteindelijk zo optimaal mogelijk en pijnvrij te kunnen functioneren. Hoe verder het herstel vordert, des te meer kunt u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Denk hierbij aan de dagelijkse huishoudelijk taken, maar ook werk en zelfs het sporten kunt u na verloop van tijd weer oppakken. Uw gewenste activiteitenniveau is ons uitgangspunt.

Binnen de praktijk Vitaal in Beweging hebben we therapeuten die bekwaam zijn in het revalideren na een gewrichtsprothese. In de praktijk hebben we voor de knie, heup en de schouder een specialist in de gelederen dus voor revalidatie na een gewrichtsvervangende operatie bent u bij ons van harte welkom.

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken