Contact

(0478) 52 27 74

secretariaatSPM@viecuri.nl

 

Locatie Venlo

routenummer 57

 

Locatie Venray

routenummer 97

Vul het contactformulier in.

team vitaal fysio

Fysiotherapie na gewrichtsprothese

Binnen Viecuri worden door de orthopeden meerdere soorten protheses geplaatst. Denk hierbij aan knie- en heupprotheses, elleboogprothese maar ook verschillende schouderprotheses. De eerste dagen na uw operatie zal u in het ziekenhuis verblijven en zal er ook een (klinisch) fysiotherapeut aan bed komen. Met het ontslag zal er een overdracht plaats vinden voor de eerstelijns fysiotherapie waarvoor u met de verschillende gewrichtsprotheses bij ons terecht kan.


Vaak kunt u na het ontslag uit het ziekenhuis direct aan de slag bij Vitaal in Beweging. Daarvoor is het zinvol om alvast een afspraak te maken met ons voor na uw ontslag. Als de operatiedatum bekend is, kan in samenspraak met de therapeut alvast gekeken worden naar het juiste moment om te starten met therapie om samen aan het herstel te kunnen werken.
In het begin is de operatiewond nog vers en kunt u nog pijn ervaren. Het is daarom goed om samen met uw fysiotherapeut te kijken wat u kan en mag na de operatie. Denk hierbij o.a. aan leefregels en het soepel houden van gewrichten die samenhangen met het geopereerde gewricht. Samen met de fysiotherapeut werkt u aan de beweeglijkheid, stabiliteit en kracht om uiteindelijk zo optimaal mogelijk en pijnvrij te kunnen functioneren. Hoe verder het herstel vordert, des te meer kunt u uw dagelijkse activiteiten weer oppakken. Denk hierbij aan de dagelijkse huishoudelijk taken, maar ook werk en zelfs het sporten kunt u na verloop van tijd weer oppakken. Uw gewenste activiteitenniveau is ons uitgangspunt.

Binnen de praktijk Vitaal in Beweging hebben we therapeuten die bekwaam zijn in het revalideren na een gewrichtsprothese. In de praktijk hebben we voor de knie, heup en de schouder een specialist in de gelederen dus voor revalidatie na een gewrichtsvervangende operatie bent u bij ons van harte welkom.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Heeft u een afspraak op de poli? Het dragen van een mondneusmasker is niet verplicht
  • Houd 1,5 meter afstand aan tot andere personen. Daar waar dit niet kan, draag een mondneusmasker
  • Kom alleen (tenzij begeleiding -max. 1 persoon- noodzakelijk is. Bekijk hier de uitzonderingen)
  • Kom niet te vroeg (max. 15 minuten vóór uw afspraak)
  • Verlaat het ziekenhuis direct na uw afspraak, tenzij aanvullend onderzoek nodig is
  • Heeft u corona-achtige klachten? Of bent u in quarantaine of isolatie? Bel vóór uw afspraak met de polikliniek waarmee u de afspraak heeft
  • Bezoekt u een patiënt? Dan krijgt u van ons een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker draagt u tijdens uw bezoek in het ziekenhuis, ook als u bij de patiënt zit
  • Er zijn maximaal twee bezoekers (vanaf 13 jaar) per patiënt per dag zijn toegestaan. De bezoekers mogen niet tegelijkertijd op de patiëntenkamer zijn omdat onze kamers niet groot genoeg zijn om de 1,5 meter te waarborgen.
  • Volg de basisregels: Was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in uw elleboog, schud geen handen, houd 1,5 meter afstand (daar waar kan). 

 

Bekijk hier de actuele bezoekregeling in verband met het coronavirus.

 

Meer weten? Lees hier hoe u zich kunt voorbereiden op uw bezoek aan VieCuri: 

 

Bereid u voor

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer