Sportgeneeskunde
Contact Sportgeneeskunde
Sportgeneeskunde -hordeloper

Klein Sportmedisch Onderzoek

Voor een aantal sporten is een Sportmedisch Onderzoek verplicht. Een Klein Sportmedisch Onderzoek is een verplicht onderzoek voor:

LET OP:
Bij de licentie-keuring voor duiken bestaan een aantal harde afkeuringscriteria op het gebied van de medische voorgeschiedenis, bestaande aandoeningen die het duiken gevaarlijker maken en gebruikte medicatie waarmee niet mag worden gedoken. Op basis van de keuring kan het nodig zijn aanvullend onderzoek te verrichten, andere medisch specialisten te raadplegen (bv longarts of cardioloog) of extra informatie elders op te vragen. Dit proces kan enkele weken duren. Mocht er sprake zijn van een duikkeuring tbv een voorgenomen of al ingeplande vakantie, dan is het verstandig de keuring niet op het laatste moment aan te vragen

 

In een Klein Sportmedisch Onderzoek krijgt u een algemeen intern en orthopedisch onderzoek en onderzoeken wij uw:

  • lengte
  • gewicht
  • vetpercentage
  • ogentest

 

In sommige gevallen is aanvullend onderzoek nodig. Dit kan bestaan uit bijvoorbeeld een longfunctietest of een oorinspectie. Dit is afhankelijk van de sport die u beoefent. Na afloop van het Sportmedisch Onderzoek krijgt u in geval van goedkeuring direct de medische verklaring mee.

 

Kosten

€ 95 - € 118. Afhankelijk van de inhoud van het onderzoek.

 

Krijg ik de kosten vergoed?

Sportmedische onderzoeken worden in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw verzekeringspolis of bekijk het vergoedingenoverzicht sportzorg zorgverzekeraars van 2020.

 

Interesse?

Bel Sportgeneeskunde VieCuri 0478 522 774 of vul het contactformulier in. U ontvangt binnen 3 dagen bericht.

Scroll voor meer informatie