Sportgeneeskunde
Contact Sportgeneeskunde
Sportgeneeskunde -hordeloper

Alpe d'HuZes

Neemt u deel aan de Alpe d'HuZes? Denk aan uw medische verklaring!
 
Deelnemen aan de Alpe d'HuZes vraagt een stevige inspanning van uw lichaam. De organisatie van Alpe d'HuZes heeft daarom voor alle deelnemers een medische verklaring verplicht gesteld. Alle benodigde formulieren kunt u op de website van Alpe d'HuZes downloaden.

 

Heeft u recent (maximaal 1 jaar geleden) een Sportmedische Onderzoek ondergaan en is er niets verandert aan uw gezondheidstoestand?

Dan volstaat een schriftelijke verklaring en verzorgen wij graag de medische verklaring voor u. Kosten €65,00.

 

Heeft u recent géén Sportmedisch Onderzoek ondergaan?

Maak een afspraak voor een van onderstaande sportmedische onderzoeken. Sportgeneeskunde VieCuri regelt de benodigde formulieren en medische verklaring voor u.

 

Sportmedische onderzoeken Sportgeneeskunde VieCuri:

Jonger dan 35 jaar?

Wij bieden een Basis Plus Sportmedisch Onderzoek (BSMO+). Geschikt voor deelnemers jonger dan 35 jaar zonder aanwijsbare risicofactoren. De sportarts neemt samen met u de vragenlijst door. We doen een algemeen en specifiek orthopedisch onderzoek van uw lichaam. We onderzoeken bloed, lengte, gewicht, vetpercentage en gezichtsscherpte, longfunctie en maken een rust-ECG. Kosten BSMO+: €148,00.

 

Ouder dan 35 jaar?

Voor deelnemers ouder dan 35 jaar of deelnemers waarvan uit de screeningslijst blijkt dat er aanwijsbare risicofactoren zijn, adviseren wij een Groot Sportmedisch onderzoek. Het Basis Plus sportmedisch onderzoek vullen we in dit geval aan met een inspanningstest op de fiets. Kosten GSMO (op de fiets): €219,00.

 

Hart- of longziekten of kanker? 
Voor deelnemers met hart- en longziekten of kanker adviseren wij een Uitgebreid Sportmedisch Onderzoek (USMO). Het onderzoek bestaat uit een uitgebreider laboratoriumonderzoek en naast de inspanningstest doen we ook een ademgasanalyse en geven we een persoonlijk trainingsadvies. Kosten USMO: (op de fiets): €270,00.

 

Wordt een Sportmedisch Onderzoek vergoed?

Sportmedische onderzoeken worden in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg uw verzekeringspolis of bekijk het vergoedingenoverzicht sportzorg zorgverzekeraars van 2020.

 

Direct een Alpe d'HuZes Sportmedisch Onderzoek aanvragen?

Ga naar het aanvraagformulier.

Scroll voor meer informatie