Sportgeneeskunde
Contact Sportgeneeskunde
Header Sportgeneeskunde- hockey

Stamppot van aardappelen met ijsbergsla (1 persoon)

Ingrediënten:

  • 400 gr aardappelen, geschild en in stukken
  • zout naar smaak
  • 15 gr margarine
  • 75 ml halfvolle melk
  • nootmuskaat naar smaak
  • 125-200 gr ijsbergsla, fijngesneden
  •  8 plakken (80 gr) rookvlees, fijngesneden

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in een pan met weinig water en zout in 20 minuten gaar. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af, voeg de melk en de margarine toe en maak er puree van. Breng op smaak met nootmuskaat. Roer in gedeelten de ijsbergsla en het rookvlees door de puree en verwarm met een deksel op de pan op een laag vuur 5 minuten.

 

Variatietips

  • Vervang ijsbergsla door andijvie, spinazie of raapstelen.
  • Gebruik rauwe ham, fricandeau of gemarineerde tahoe of quorn.

 

Dit recept bevat 109 gr koolhydraten, 27 gr vetten en 34 gr eiwitten.

 

Bron: Sport Kookboek van C. Harms-Aris en T. Geerets.

Scroll voor meer informatie