Sportgeneeskunde
Contact Sportgeneeskunde
Header Sportgeneeskunde- hockey

Hollandse aardappelmaaltijd (1 persoon)

Ingrediënten:

  • 400 gr aardappelen, geschild en in stukken
  • 250 gr groente
  • zout naar smaak
  • 100 gr mager vlees
  • 15 gr margarine
  • ½ kopje water
  • juspoeder naar smaak

 

Bereiding:

Kook de aardappelen in een pan met weinig water en zout in 20 minuten gaar. Kook de groente in een pan met weinig water en zout in 5-20 minuten gaar. Bereid intussen het vlees in de margarine (bakken, braden of grillen). Voeg het bereidingsvet en eventueel juspoeder toe voor een magere jus.

 

Variatietips:

Vervang het vlees door magere vis of vegetarische tahoe, tempé of quorn.

 

Dit recept bevat 84 gr koolhydraten, 17 gr vetten en 34 gr eiwitten.

 

Bron: Sport Kookboek van C. Harms-Aris en T. Geerets.

Scroll voor meer informatie