Sportgeneeskunde
Contact Sportgeneeskunde
Header Sportgeneeskunde- hockey

Gele rijst met spinazie (1 persoon)

Ingrediënten:

  • ½ pak (225 gr) diepvries spinazie in deelblokjes
  • 100 gr gele rijst
  • 15 gr margarine
  • 75 gr kipfilet in blokjes
  • 3 plakken (30 gr) rookvlees in reepjes
  • ½ bakje (125 gr) champignons in plakjes
  • 1 sjalotje fijngesneden
  • peper en zout naar smaak

 

Bereiding:

Ontdooi de spinazie in een pan of in de magnetron. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Smelt de margarine in een braadpan en bak hierin de kipfilet. Voeg het rookvlees en de champignons toe, bak 3 minuten mee en schep uit de pan. Fruit in dezelfde pan met margarine het sjalotje en roekbak de spinazie 5 minuten mee. Roer de kipfilet, het rookvlees en de champignons erdoor en verwarm 5 minuten op laag vuur met een deksel op de pan. Giet de rijst af, roer door het gerecht en breng op smaak met peper en zout.

 

Variatietips:

  • Vervang de champignons door gemengde paddenstoelen.
  • Vervang de kipfilet en het rookvlees door zalm uit blik op waterbasis of door in ketjap manis gemarineerde tahoe of tempé.

 

Dit recept bevat 83 gr koolhydraten, 16 gr vetten en 44 gr eiwitten.

 

Bron: Sport Kookboek van C. Harms-Aris en T. Geerets.

Scroll voor meer informatie