Het brein

P.R. (Rob) Eijkelenboom

sportarts

Specialismen/afdelingen

BIG-nummer

89020923301

 

Aandachtsgebieden

  • Klachten in relatie tot fysieke belasting
  • Fysieke belastbaarheid in relatie tot sport en/of bewegen 

 

Opleidingen

  • Opleiding Geneeskunde aan Erasmus Universiteit Rotterdam.
  • Sportgeneeskunde in Laurentius Ziekenhuis Roermond 
     

Specialist sinds

2002 

 

In VieCuri sinds

2007 

 

Werkzaam op locaties

Venlo en Venray

 

Talen

Nederlands, Engels en Duits

 

Werkt ook in

Laurentius Ziekenhuis Roermond

 

Andere activiteiten

Hoofdopleider Sportgeneeskunde VieCuri

 

Biografie

De werkzaamheden van de sportarts liggen vooral op het terrein van beoordeling en advisering op het gebied van de fysieke belasting en belastbaarheid in relatie tot bewegen en sport. De sportarts werkt daarbij samen met andere medisch specialisten binnen de algemene gezondheidszorg zoals de orthopeden, chirurgen, cardiologen, internisten, longartsen, revalidatieartsen en huisartsen. Typisch aan de sportgeneeskunde is het denken in bewegingsketens. Een knieklacht kan heel goed veroorzaakt worden door bijvoorbeeld kleine afwijkingen in de voet of in de stabiliteit van de lage rug.


Naast het beoordelen van bewegingsapparaatklachten doen sportartsen veel inspanningstesten als basis voor een trainingsadvies. Vaak betreft het dan sporters, maar ook bij patiënten met een chronische ziekte (bijvoorbeeld diabetes of nierfalen). Na een oncologische behandeling kan met behulp van een inspanningstest met ademgasanalyse een goed gefundeerd trainingsadvies worden gegeven.


Sinds 1 januari 2016 wordt de sportgeneeskunde wat betreft medisch geïndiceerde zorg vergoed vanuit de basisverzekering. Het Sport Medisch Onderzoek valt meestal nog onder de aanvullende verzekering.

R. Eijkelenboom
(0478) 52 27 78 Afdeling Sportgeneeskunde
Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken