Contact Reumatologie

Locatie Venlo

routenummer 53

(077) 320 59 32

 

Locatie Venray

routenummer 6

(0478) 52 22 86

 

Regiopoli Panningen

J.F. Kennedylaan 231
(077) 320 59 32

Pen en notitieblok

Wetenschappelijk onderzoek

Er worden enkele studies gedaan naar de behandeling van complexe jicht.

Deze staan onder leiding van reumatoloog Dr. Tim L. Jansen.

 

1. Depansutrile

Depansutrile is een nieuw medicijn dat de acute jichtaanval direct remt via een geheel nieuwe weg: door directe remming van het inflammasoom. Voor de acute aanval zijn er al injecties met interleukine-1 remmers beschikbaar, maar deze zijn erg prijzig. Een pil/capsule die veel goedkoper zal zijn is een veelbelovend alternatief.

Lees het artikel voor meer informatie.

 

Binnenkort gaat een vergelijkbare studie open voor 220 acute jichtpatiënten in meerdere Europese steden onder leiding van Dr. T.L. Jansen en de patenthoudende ontwikkel-Farma (Olatec).

 

2. Nieuwe vorm van kristalherkenning

Met een reeds bekende techniek van Raman Spectografie gaan we in VieCuri binnenkort de kristalherkenning verbeteren. Dit gebeurt door deze los te maken van de individuele competentie van de reumatoloog maar via computermatige herkenning van spectogrammen te werken, in samenwerking met ReumaNederland en externe partijen. Hiermee wordt op termijn wellicht mogelijk dat er geen punctie meer nodig is maar dat er via een probe (zoals bij echografie) de diagnose zoals jicht kan worden vastgesteld.

 

3. eHealth

Ter verbetering van therapietrouw wordt er gewerkt aan een app om specifiek jichtpatiënten te begeleiden. De ontwikkeling van deze app wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het VieCuri Researchfonds in samenwerking met MUMC+.

 

4. Dieet 

In VieCuri wordt er gekeken of met behulp van een consult via een diëtiste betere resultaten bereikt  kunnen worden dan met een korte opsomming van dieetadviezen op papier of via de app.

 

Steun het onderzoek naar de behandeling van jicht door te doneren aan ReumaNederland.

Scroll voor meer informatie