Plastische Chirurgie

Contact

Locatie Venlo
routenummer 76

(077) 320 68 65

 

Locatie Venray

routenummer 53

(077) 320 68 65

 

Groepsfoto van team VieCuri Mooi

Tepelreconstructie en medische tepeltatoeage

Na een van onderstaande operaties kan als dat gewenst is poliklinisch een tepel gereconstrueerd worden. Een tepeltatoeage is ook mogelijk, op een borst die wel of geen tepelreconstructie heeft gehad.

 

Tepelreconstructie 

 

Zes tot twaalf maanden na de borstreconstructie kan een tepelreconstructie gedaan worden. Veelal is dit een poliklinische ingreep met een lokale verdoving. De ingreep duurt 30 a 45 minuten. Als de gezonde borst aangepast moet worden aan de nieuwe borst, wordt de tepelreconstructie meestal met deze (borst verkleinende) operatie gecombineerd op de operatiekamer onder narcose. 

 

Tepeltatoeage

Binnen de poli plastische chirurgie is een dematografiste aanwezig die medische tepeltatoeages zet. Dit kan ongeveer één jaar na de laatste operatie, omdat littekens goed moeten helen. Gekozen kan worden om na het intakegesprek gelijk de eerste tepeltatoeage te zetten. Deze behandeling duurt ongeveer 2 à 3 uur en zal 2à 3 keer moeten plaatsvinden.

De tepelreconstructie en de medische tepeltatoeage vinden poliklinisch bij poli plastische chirurgie plaats. Heeft u een medische indicatie, dan kan bij de zorgverzekering een machtigingsaanvraag gedaan worden. U krijgt dan van de zorgverzekering bericht of u in aanmerking komt voor een vergoeding of dat deze voor eigen rekening zijn.

Scroll voor meer informatie

Binnenkort naar VieCuri?

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan bij alle priklocaties alléén op afspraak. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Neem uw digitale of papieren labbrief ('Brief voor het lab') of Zorgdomein (ZD) nummer mee. Deze heeft u nodig om bloed te prikken. 

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken