Orthopedie

Contact Orthopedie

Afsprakenlijn 24/7

0900 81 86 (lokaal tarief)

Locatie Venlo

(077) 320 68 70 
routenummer 74
poli-ortho-vnl@viecuri.nl

 

Locatie Venray

(0478) 52 24 46 
routenummer 11

ortho-vr@viecuri.nl

 

Locatie Panningen

(077) 320 60 78

 

Locatie Venlo

routenummer 90Polikliniek orthopedie overleg

Wervelkolomzorg

Lees hier hoe u bij rugklachten geholpen wordt in VieCuri.

 

Combipoli

U heeft eerst een afspraak op de wervelkolom combipoli. Dit is een polikliniek waar de specialismen Neurologie en Orthopedie de zorg voor rugpatiënten gebundeld hebben. Binnen de combipoli werken neuroloog en orthopeed intensief samen. Zij beoordelen in overleg met elkaar uw klachten. De specialisten leren van elkaar en komen snel tot een eenduidige diagnose. Als gevolg neemt de tijd tot de daadwerkelijke behandeling af. Hierdoor kunnen uw klachten eerder verlicht worden. 

 

Behandeling

Dankzij de gestroomlijnde wervelkolomzorg krijgt u snel de juiste behandeling. Veel patiënten met rugklachten hoeven niet geopereerd te worden. In dat geval krijgt u na de diagnose vervolgzorg van de gespecialiseerde fysiotherapeut, pijnpoli of revalidatie.

 

Operatie

Wanneer u wel geopereerd wordt, evalueert een fysiotherapeut van het ziekenhuis hoe fit u bent. Als het nodig is, gaat u dan eerst onder begeleiding van de fysiotherapeut trainen. Wie een goede conditie heeft, komt namelijk beter uit de operatie, met minder complicaties. Tijdens de operatie maakt de chirurg gebruik van een 3D-navigatiesysteem. De chirurg ziet dan driedimensionale beelden van de wervelkolom. Daardoor kunnen de schroeven enorm nauwkeurig geplaatst worden. Het risico op zenuwschade is een stuk kleiner dan wanneer er alleen tweedimensionale beelden beschikbaar zijn.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken