Contact Orthopedie

Afsprakenlijn 24/7

0900 81 86 (lokaal tarief)

Locatie Venlo

(077) 320 68 70 
routenummer 74
poli-ortho-vnl@viecuri.nl

 

Locatie Venray

(0478) 52 24 46 
routenummer 11

ortho-vr@viecuri.nl

 

Locatie Panningen

(077) 320 60 78

 

Locatie Venlo

routenummer 90Polikliniek orthopedie overleg

Superior Capsular Reconstruction (SCR)

Scheuren van de spieren en pezen in de schoudergordel komen vaak voor op oudere leeftijd. Dit kan ernstige pijnklachten en functiebeperking veroorzaken. Wanneer een behandeling zonder operatie niet helpt, kan de gescheurde spier of pees met een operatie worden hersteld. In sommige gevallen is de scheur te groot om te hechten. In deze gevallen kan een relatief nieuwe operatietechniek worden gebruikt: de superior schouderkapsel reconstructie (SCR). Hierbij wordt er een pees uit het bovenbeen over de scheur in de schouder vastgemaakt, om de scheur te overbruggen.

 

De pees heeft daarna tijd nodig om vast te groeien. Dit duurt drie tot zes maanden. Vlak na de operatie kunt u de arm niet gebruiken. Wel wordt direct fysiotherapie geadviseerd, om het bewegen van de elleboog, pols, en hand te oefenen. Na zes weken kan ook het bewegen van de schouder geoefend worden. Lees hier welke richtlijnen er gevolgd worden tijdens de revalidatie.

 

De eerste resultaten van deze nieuwe techniek zijn veelbelovend, maar over de langere termijn is nog weinig bekend. Om meer duidelijkheid te krijgen over de resultaten op lange termijn zijn we bezig met wetenschappelijk onderzoek.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken