Het brein

P.T. (Philo) Werner

internist-oncoloog

Specialismen/afdelingen

BIG-nummer

 

39054081701

 

Aandachtsgebieden

  • Alle internisten behandelen algemeen internistische ziekten. Daarnaast is mijn aandachtsgebied de oncologie.
  • Samen met mijn collega-oncologen behandel en begeleid ik patiënten met kanker. De systemische behandeling van de meest voorkomende kwaadaardige tumoren vindt plaats in VieCuri. Ik participeer in de tumorwerkgroep van het prostaatcarcinoom (prostaatkanker) en gynaecologische tumoren in VieCuri en het oncologisch netwerk. Voor een aantal zeldzame tumoren (hoofdhals-tumoren, hersentumoren, etc.) verwijzen we patiënten door naar onze collega’s in het MUMC.

 

Opleiding

Opleiding tot internist-oncoloog in VieCuri Medisch Centrum in Venlo en in Maastricht Universitair Medisch Centrum in Maastricht.

 

Specialist sinds

2008 

 

In VieCuri sinds

2008 

 

Werkzaam op locaties

Venlo en Venray

 

Talen

Nederlands, Engels en Duits

 

Onderzoek en publicaties

We doen in het VieCuri mee aan vele nationale en internationale studies bij de meest voorkomende tumorsoorten.

 

Andere activiteiten

Ik ben de voorzitter van het transmuraal palliatief team. Dit team bestaat uit een vertegenwoordiging van medisch specialisten (onder andere longartsen en pijnspecialisten), huisartsen, specialisten oudergeneeskunde en verpleegkundigen die in het ziekenhuis en daarbuiten werken. Dit team heeft als doel goede palliatieve zorg te bieden ongeacht de verblijfplaats van de patiënt. Palliatieve zorg, is de zorg voor mensen waarbij genezen niet meer mogelijk is maar wel gestreefd kan worden naar een kwalitatief zo goed mogelijk leven.


Naast patiëntenzorg ben ik als coördinator van de co-assistenten en waarnemende opleider interne geneeskunde actief bezig met het opleiden van artsen.

 

Relevante informatie

Op social media ben ik actief als blogger. Samen met collega ’s proberen we nieuwsberichten over kanker te nuanceren en te vertalen naar praktische informatie  voor de patiënt van nu.

 

Biografie

Ik vind het belangrijk patiënten mee te laten beslissen over het behandelplan. Hiervoor is het noodzakelijk dat er een duidelijk en open gesprek wordt gevoerd over de (on)mogelijkheden van een behandeling en waarden, normen en wensen van degene die het betreft.

39054081701
39054081701

P. Werner
(077) 320 65 63 Secretariaat Oncologie
Scroll voor meer informatie