Oncologie

Contact

Locatie Venlo

routenummer 71

(077) 320 55 55

Locatie Venlo

routenummer 91

(077) 320 55 55

Oncologiecentrum

Behandelingen

Er zijn verschillende methoden om kanker te behandelen. Vaak bestaat een behandeling uit een combinatie van verschillende methodes. De meest voorkomende behandelingen zijn chirurgie, chemotherapie en radiotherapie.

 

In VieCuri, zowel op locatie Venlo, als in Venray, behandelen we bijna alle soorten vormen van kanker. Dat betekent dat bijna alle specialismen zich bezighouden met diagnostiek en behandeling van kanker. Het ziekenhuis beschikt over veel artsen en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in oncologie.

  

Chirurgie

In VieCuri werken zeer ervaren chirurg-oncologen die nagenoeg alle operaties verrichten. Als een van de eerste ziekenhuizen is VieCuri gestart met kijkoperaties. Verschillende tumorsoorten kunnen we via deze kijkoperaties opereren. Voordeel is dat deze operatie een stuk minder zwaar is en de snee een stuk kleiner waardoor de kans op infecties veel kleiner is en het herstel van de wond veel sneller.

Klik hier om naar de pagina van het specialisme Chirurgie te gaan.

 

Chemo

VieCuri heeft op haar locatie een oncologische dagbehandeling waar patiënten in alle rust terecht kunnen voor:

 

  • Chemotherapie
  • Immunotherapie
  • Targeted therapie
  • Blaasspoelingen

 

De behandeling en begeleiding zijn zowel poliklinisch, klinisch als in dagbehandeling.

Bekijk deze video om te zien wat u kunt verwachten als u chemotherapie krijgt bij VieCuri. U ziet hoe de behandeling bij de Oncologische Dagbehandeling gaat. Bij sommige chemobehandelingen is het ook mogelijk dat u de behandeling thuis krijgt. U hoeft dan niet naar het ziekenhuis te komen. In de video ziet u hoe een verpleegkundige bij u thuis de behandeling start.

Video over chemotherapie bij VieCuri Medisch Centrum

 

Bestraling

Voor de bestralingsbehandelingen kunt u terecht in de dependance van MAASTRO Clinic op onze locatie in Venlo. Meer informatie over MAASTRO clinic.

 

Onderzoek naar kanker

Met de huidige technologie kunnen we genetisch materiaal, het DNA, in het menselijk lichaam aflezen, zowel van normale cellen als van kankercellen. Deze DNA-analyse kan voorspellen hoe de kanker zich ontwikkelt en welke DNA-veranderingen de kankergroei veroorzaken. Dit is een belangrijke stap in onderzoek naar kanker, want deze informatie helpt om het beste medicijn in te zetten om de kanker te bestrijden.
De DNA-analyse gebeurt op een biopt van een tumor vlak voor de start van een therapie. Patiënten kunnen bij hun behandelend specialist in het ziekenhuis een biopt afstaan. Dit is geen onderdeel van het normale zorgproces, dus dit gebeurt binnen een klinische studie. Bekijk het filmpje voor meer informatie.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer