Contact

Locatie Venlo

routenummer 71

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 91

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

Panoramafoto van de belevingstuin

BuitensteBinnenTuin

VieCuri heeft sinds 2015 een Oncologiecentrum (poli 71) waar medisch specialisten en verpleegkundigen van verschillende specialismen spreekuur houden. Dat is prettig voor de patiënt die daarmee op één vertrouwde locatie met veel privacy, rust en vertrouwde zorgprofessionals zijn of haar zorg ontvangt.

 

Er was een wens dit centrum uit te breiden met een serre, tuin en een kunsttoepassing. Een mooie plek die een moment van rust en bezinning beoogt voor mensen die een afspraak hebben in het Oncologiecentrum. Deze wens is werkelijkheid geworden en de tuin is in september 2019 opengesteld voor publiek. 

 

Bekijk hier dronebeelden van de tuin in wording.

 

De achtergrond

Verschillende patiëntgroepen bezoeken het Oncologiecentrum. In sommige gevallen gaat het om een eerste bezoek, waarin klachten worden besproken en vervolgonderzoek nodig is. Vaak krijgen patiënten een uitslag te horen. Dit brengt veel spanning met zich mee: is de uitslag goed of is er sprake van kanker. Onderzoeken laten zien, dat natuur en groenvoorzieningen stressverlagend werken. En dat bloemen, planten en natuurschoon rust bieden bij beladen gesprekken en boodschappen. Patiënten met kanker kunnen in de serre of in de tuin hun zinnen verzetten. De aandacht voor patiëntgericht werken heeft geleid tot het omarmen van het gedachtegoed van de ‘healing environment’. Lees verder...

 

Jean Henkens, parkbioloog en landschapsarchitect Center Parcs en bedenker van de tuin zegt:

“Er zijn honderden plekken waar je je handen kunt wassen. Je wast ze en verfrist ze. Maar hier is er ook een plek nodig waar je een verfrissing aan je geest wil geven”.

 

Omdat we de buitenwereld binnenhalen en andersom, is de naam van dit project: “BuitensteBinnenTuin Oncologiecentrum.”

 

Nieuwsberichten over de tuin bij het oncologiecentrum:

14-12-2018: Bouw van serre, tuin en kunstproject Oncologiecentrum VieCuri

02-05-2019: De BuitensteBinnenTuin bij VieCuri krijgt vorm

23-05-2019: Tuin de stress vermindert bij oncologiecentrum VieCuri

07-06-2019: Roparunteams uitgezwaaid vanuit VieCuri

27-06-2019: Een kijkje achter de schermen bij de BuitensteBinnenTuin (timelapse video)

28-09-2019: BuitensteBinnenTuin gaat open met een regen van rozenblaadjes

 

 

Logo buitenstebinnentuin

 

 

  

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken