Contact

0900 81 86 (lokaal tarief)

Polikliniek Venlo

routenummer 53

(077) 320 68 29

 

Polikliniek Venray  

routenummer 22

(0478) 52 25 88

 

Verpleegafdeling Venlo

routenummer 39

(077) 320 58 60

Locatie Venlo

routenummer 53

(077) 320 51 17

 

Locatie Venray

routenummer 24

(0478) 52 23 64

Een afbeelding van de vakgroep Neurologie. Je ziet 7 specialisten.

Hoofdpijncentrum

VieCuri Medisch Centrum heeft een Hoofdpijncentrum. Dit is een gespecialiseerd centrum binnen de polikliniek Neurologie.

 

In ons Hoofdpijncentrum werkt de neuroloog met speciaal aandachtsgebied hoofdpijn samen met de hoofdpijnverpleegkundige om te onderzoeken welk type hoofdpijn u heeft. Zij kijken welke factoren een rol spelen bij het ontstaan en onderhouden van uw hoofdpijnklachten en zoeken samen met u naar een behandeling op maat.

 

Eerste afspraak

Uw eerste afspraak in het Hoofdpijncentrum vindt altijd op een donderdag in Venray plaats. Via uw huisarts, interne specialist of neuroloog krijgt u een doorverwijzing voor deze eerste afspraak.

 

Tijdens uw eerste afspraak in het Hoofdpijncentrum heeft u eerst een gesprek met onze hoofdpijnverpleegkundigen. Aan de hand van een vragenlijst die u voor deze afspraak heeft ingevuld, worden uw klachten doorgesproken. Na dit gesprek heeft u een afspraak bij de neuroloog. De neuroloog voert een neurologisch onderzoek uit en analyseert welke type hoofdpijn u waarschijnlijk heeft.

 

Behandelplan

De neuroloog en hoofdpijnverpleegkundige maken daarna samen met u een behandelplan. Dit kan bestaan uit medicatie, fysiotherapie, maar ook bijvoorbeeld een verwijzing naar een ander specialisme. We werken samen met onder meerde pijnpoli, Keel- Neus- en Oorheelkunde (KNO-) arts, kaakchirurg en gynaecoloog. Ook worden er meestal vervolgafspraken met u gemaakt.

 

Het Hoofdpijncentrum is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Hoofdpijncentra (VNHC). De vereniging bestaat uit ongeveer 40 hoofdpijncentra die verdeeld zijn over het hele land. 

Scroll voor meer informatie