Contact

Locatie Venlo

routenummer 64

(077) 320 57 44

Patiënt bij balie polikliniek

Algemeen

Veel mensen hebben angst voor de MKA specialist. Onze medewerkers zijn speciaal opgeleid om u optimaal te begeleiden bij uw bezoek. Geef aan hoe we uw bezoek zo prettig mogelijk kunnen laten verlopen, dan proberen wij hier op in te spelen. Voor een aantal ingrepen is het mogelijk de behandeling onder algehele verdoving(narcose) te laten plaatsvinden. Aan een behandeling onder narcose zitten echter meer risico's dan aan een behandeling met lokale verdoving. Uw MKA-specialist kan u hierover meer vertellen.

Bij een bezoek aan de polikliniek is het nodig dat u onderstaande zaken meeneemt:

  • de verwijskaart/brief van uw huisarts of tandarts;
  • een overzicht van de medicijnen die u gebruikt ;
  • een geldig identificatiebewijs (ID-kaart, paspoort of rijbewijs);
  • ziekenhuispas.

De duur is afhankelijk van de soort behandeling. Gemiddeld duurt een poliklinische behandeling 15 - 30 minuten.

Tijdens de behandeling ligt u in een behandelstoel, onder een steriele doek. Voor uw mond is een opening gemaakt in de steriele doek. Op deze manier kan de MKA-specialist makkelijk en hygiënisch in of rond uw mond werken. U kunt gewoon ademhalen onder de doek.

Voor de plaatselijke verdoving zet de MKA-specialist enkele prikjes in u w tandvlees; dit kan pijnlijk zijn. De behandeling zelf is niet pijnlijk. De plaatselijke verdoving is na twee tot vier uur uitgewerkt. Na de behandeling is het normaal dat u pijn, een dikke wang en/of een blauwgele verkleuring krijgt. De pijn kan vijf dagen duren. Ook oorpijn is een normale klacht die kan ontstaan. U kunt de pijn bestrijden met Paracetamol 500 mg. Zo nodig schrijft de MKA-specialist u een andere pijnstiller voor. U kunt het beste met de pijnstillers beginnen voordat de verdoving volledig is uitgewerkt. De zwelling kunt u beperken door bij thuiskomst meteen een coldpack of washandje gevuld met ijsblokjes tegen uw wang te houden.

Ja, uiteraard mag u iemand meenemen naar de behandeling. Het is zelfs verstandig iemand mee te nemen die u weer naar huis brengt.

Het advies is om na de behandeling niet meteen werk te verrichten. Als de verdoving is uitgewerkt is uw mond pijnlijk en mogelijk gezwollen.

Als de verdoving is uitgewerkt mag u weer eten en drinken. Te warme of zeer koude producten kunnen een nabloeding veroorzaken of ervoor zorgen dat u uw mond verbrand. De eerste dagen na de ingreep kunt u beter geen (erg) hard voedsel gebruiken om de wond te ontzien. Tevens adviseren wij u geen alcohol te drinken of te roken. Dit kan de wondgenezing nadelig beïnvloeden. Het is verstandig goed te eten vóór de behandeling.

Staat uw vraag er niet tussen?

 

Neem dan contact met ons op.

VieCuri is 24 uur per dag bereikbaar op:

(077) 320 55 55 of (0478) 52 22 22

 

Daarnaast zijn wij te bereiken via info@viecuri.nl

Scroll voor meer informatie