Contact

(077) 320 56 95

 

Locatie Venlo

routenummer 58

 

Locatie Venray

routenummer 51

Het brein

Seksuologie

Seksualiteit is een onderwerp dat voor veel mensen lastig is om te bespreken, ondanks dat het bij het leven hoort. Door ziekte, ingrepen, medicijngebruik of andere medische problemen kan de seksualiteit minder worden en kan er behoefte ontstaan dit met een professional in alle privacy te bespreken.

 

Wat kan de seksuoloog voor u betekenen?

Seksuologen behandelen vragen en problemen op dit gebied, zoals bijvoorbeeld:

  • geen zin (meer) of heftige tegenzin in vrijen
  • seksuele problemen door het gebruik van medicatie
  • geen opwinding (meer voelen
  • pijn bij het vrijen na verwijdering van de baarmoeder
  • opwindingsprobleem met erectiestoornis

 

Verwijzing en eerste gesprek

Een verwijzing naar de seksuoloog binnen VieCuri gebeurt door een medisch specialist, zoals bijvoorbeeld de gynaecoloog, uroloog, revalidatie-arts of oncoloog. Ook kan een verwijzing via de huisarts plaatsvinden. In het eerste gesprek wordt, liefst samen met uw partner, ingegaan op zowel de lichamelijke als de psychische aspecten van de seksuele problematiek. Door de seksuoloog-psycholoog wordt echter géén lichamelijk onderzoek gedaan. Indien nodig, gebeurt dat door een arts.

 

Behandeling

Vervolgens bespreekt u samen met de seksuoloog welke behandeling voor u het beste is. De behandeling kan bestaan uit seksuologische therapiegesprekken (meestal 3 tot 5 gesprekken), waarbij vaak gewerkt wordt met thuisopdrachten. Als blijkt dat uw seksueel probleem veel raakvlakken met de geestelijke gezondheid heeft, kan een verwijzing naar de GGZ overwogen worden. Ook kan er verwezen worden naar een bekkenbodemfysiotherapeut. 

Scroll voor meer informatie