Contact

(077) 320 56 95

 

Locatie Venlo

routenummer 58

 

Locatie Venray

routenummer 51

Het brein

Kinderoncologie - Shared Care

Bij het vermoeden dat uw kind kanker heeft worden u en uw kind doorverwezen naar het kinderoncologisch centrum in Utrecht, het Prinses Maxima Centrum (PMC). Hier stelt de kinderoncoloog de definitieve diagnose en stelt een behandelplan op. De hoofdbehandeling zal in Utrecht plaats vinden. De behandelingen en ingrepen die minder complex van aard zijn vinden plaats in een zogenaamd shared care (= meebehandelend) ziekenhuis dicht bij huis. VieCuri is een shared care ziekenhuis.

 

Kinderoncologisch team VieCuri

Het kinderoncologisch team bestaat uit een kinderarts, kinderoncologie verpleegkundige, pedagogisch medewerkster en psycholoog. In afstemming met het kinderoncologisch team van het Prinses Maxima Centrum wordt vastgelegd hoe uw kind het best behandeld en benaderd kan worden.

 

Angst, pijn, verdriet en boosheid

Kanker is een ingrijpende aandoening met een grote (emotionele) impact op uw kind, uw gezin, uw omgeving. Het leven staat ‘op zijn kop’. Naast de gevolgen van medische aard, heeft deze ziekte grote invloed op het sociaal-emotioneel functioneren.  Angst voor terugkeer van de kanker en angst voor medische ingrepen (bijvoorbeeld aanprikken) komen vaker voor. Daarnaast zijn pijn, moeite met omgaan met bijwerkingen van de aandoening, verdriet en/of boosheid van uw kind niet anders te willen zijn en een zelfde leven te willen blijven leiden als leeftijdgenootjes veel voorkomende fenomeen. 

 

Voor het hele gezin

Naast psychische klachten bij uw kind, kunnen ook bij u als ouders of bij broertjes of zusjes zich problemen op psycho-sociaal vlak voordoen. Psychologische ondersteuning kan u, uw kind en/of andere gezinsleden helpen hier mee om te gaan.  

Scroll voor meer informatie