Maatschappelijk werk

Contactgegevens

routenummer 95

 

Naar de lijst met telefoonnummers

 

 

Welkomsthal Venlo

Maatschappelijk werk

Ziek zijn, onderzoek en behandeling, opname in het ziekenhuis: al deze factoren kunnen het dagelijks leven danig in de war brengen.


Er kunnen onzekerheden en spanningen optreden. Soms ook angst en verdriet. De ziekte kan vragen oproepen over uzelf, uw relatie, gezin, huishouding, werk, sport, hobby’s of over de financiële gevolgen van het ziek zijn.

 

Het is niet altijd eenvoudig op deze vragen meteen een antwoord te vinden. Een gesprek met een medisch maatschappelijk werker kan verhelderend en ondersteunend werken.


Een medisch maatschappelijk werker is gespecialiseerd in de veelzijdigheid en complexiteit van problemen rond ziekte en opname.

 

Medisch maatschappelijk werkers bieden psychosociale begeleiding, informatie, advies, bemiddeling en onderzoek bij gevolgen van ziekte. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om zaken als werksituatie, huisvesting, financiën, wet- en regelgeving.

 

Ze kunnen u helpen bij het verwerken van spanningen en u wellicht leren met persoonlijke en/of sociale problemen om te gaan. Samen met u zoeken zij naar verbeteringen of oplossingen van vragen en/of problemen.

Keurmerken

Scroll voor meer informatie