Maatschappelijk werk

Contactgegevens

routenummer 95

 

Naar de lijst met telefoonnummers

 

 

Welkomsthal Venlo

Maatschappelijk werk

Ziek zijn, onderzoek en behandeling, opname in het ziekenhuis: al deze factoren kunnen het dagelijks leven danig in de war brengen.


Er kunnen onzekerheden en spanningen optreden. Soms ook angst en verdriet. De ziekte kan vragen oproepen over uzelf, uw relatie, gezin, huishouding, werk, sport, hobby’s of over de financiële gevolgen van het ziek zijn.

 

Het is niet altijd eenvoudig op deze vragen meteen een antwoord te vinden. Een gesprek met een medisch maatschappelijk werker kan verhelderend en ondersteunend werken.


Een medisch maatschappelijk werker is gespecialiseerd in de veelzijdigheid en complexiteit van problemen rond ziekte en opname.

 

Medisch maatschappelijk werkers bieden psychosociale begeleiding, informatie, advies, bemiddeling en onderzoek bij gevolgen van ziekte. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om zaken als werksituatie, huisvesting, financiën, wet- en regelgeving.

 

Ze kunnen u helpen bij het verwerken van spanningen en u wellicht leren met persoonlijke en/of sociale problemen om te gaan. Samen met u zoeken zij naar verbeteringen of oplossingen van vragen en/of problemen.

Keurmerken

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Komt u binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Algemene informatie:

  • Bezoekt u een patiënt? Bekijk hier onze bezoekregeling.
  • Heeft u luchtwegklachten? Blijf dan thuis. Is uw bezoek aan het ziekenhuis toch nodig, draag dan een medisch mondneusmasker. Dit mondneusmasker kunt u krijgen bij de receptie.
  • Volg de basisregels: was of desinfecteer regelmatig uw handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen. Hierdoor verspreiden virussen zich minder snel.

 

Bloedafname

Bloed laten prikken kan alléén op afspraak. Bij alle priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname. Maak zelf een afspraak via www.mijnVieCuri.nl.

 

Log hier in bij mijnVieCuri om zelf een afspraak te maken