Contactgegevens MDL

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 43

 

Locatie Venray

routenummer 90(077) 320 58 45

 

Locatie Venlo

routenummer 90

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 83

 

Locatie Venray

routenummer 23

Maag darm lever anatomie

Zorgpad Prikkelbare darm syndroom

Prikkelbare darm syndroom

Het prikkelbare darm syndroom (PDS) is een veelvoorkomende aandoening in de westerse wereld en de meest voorkomende oorzaak van buikklachten. De oorzaak van PDS is niet precies bekend, het gaat bij het ontstaan van de klachten om een combinatie van factoren. Er is kan sprake zijn van een gestoorde (spastische) beweging van de darm en/of een extra gevoelige darmwand. Er is sprake van een abnormale verwerking van prikkels in het maag-darmkanaal en mogelijk ook in de hersenen, waardoor mensen met PDS eerder pijn in de darmen waarnemen dan andere mensen.

Lees hier meer  in de folder over PDS.

 

Behandeling PDS door uw huisarts

Uw huisarts is een goede behandelaar van PDS-klachten. Mochten uw klachten onverminderd aanhouden, dan kunt u na verwijzing door uw huisarts bij ons terecht voor diagnose en advies ter verlichting van de klachten.

 

Zorgpad PDS

Binnen het zorgpad PDS zal in eerste instantie de Verpleegkundig Specialist uitgebreide uw klachten onderzoeken en zo nodig aanvullend onderzoek laten doen. Wanneer de diagnose duidelijk is zal de Verpleegkundig Specialist met u stilstaan bij het ontstaan van PDS, de beïnvloedende factoren en de algemene leefadviezen. Ook zal de Verpleegkundig Specialist persoonlijke adviezen met u bespreken met als doel verlichting van uw PDS klachten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Keuzehulp PDS.

 

Wilt u meer lezen over de Verpleegkundig Specialist? Klik dan hier.

 

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer