Maag-Darm-Leverziekten

Contactgegevens MDL

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 43

 

Locatie Venray

routenummer 90(077) 320 58 45

 

Locatie Venlo

routenummer 90

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 83

 

Locatie Venray

routenummer 23

Maag darm lever anatomie

Kwaliteit

ERCP onder diepe sedatie (verdoving)

De MDL-artsen werken sinds 2010 samen met de vakgroep anesthesiologie om een een optimale anesthesie (verdoving) tijdens Endoscopische Retrogade Cholangio Pancreaticografie (ERCP) te bewerkstelligen. Dit is een endoscopisch galwegonderzoek. Voorheen werden voorafgaand aan de ERCP de medicijnen midazolam en/of fentanyl toegediend. Er wordt nu een diepere vormen van verdoving toegediend (propofol) onder bewaking van een speciaal hiertoe opgeleide anesthesie-medewerker een Sedatie Praktijk Specialist (SPS). Hiermee wordt het vroegtijdig staken van het onderzoek in verband met onrust voorkomen, waardoor het onderzoek wellicht opnieuw zal moeten plaatsvinden. Daarnaast zal de diepere verdoving leiden tot een beter comfort voor u als patiënt.

 

Evaluatie inzet Verpleegkundig Endoscopiste

De Verpleegkundig Endoscopisten zijn speciaal opgeleide endosopie verpleegkundigen die onder supervisie van de MDL-artsen zelfstandig endoscopische onderzoeken uitvoeren. Binnen VieCuri worden Verpleegkundig Endoscopisten sinds 2005 ingezet voor het verrichten van coloscopieën en hiermee heeft de vakgroep zich landelijk geprofileerd als voortrekker.

 

In 2008 is de functie van verpleegkundig endoscopist geëvalueerd. Uit deze evaluatie blijkt dat implementatie van de Verpleegkundig Endoscopist een positief effect heeft doordat met behoud van de kwaliteit de wachttijd wordt verkort. Momenteel zijn drie verpleegkundig Endoscopisten werkzaam op de afdeling MDL van VieCuri.

 

StomaZorwijzer

De Stoma Zorgwijzer biedt u betrouwbare informatie over de stomazorg in 95 Nederlandse ziekenhuizen. De wijzer helpt bij het maken van een gemotiveerde keuze voor een ziekenhuis. Dat gaat snel en makkelijk. Zo weet u welke zorg u kan en mag verwachten.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer