Maag-Darm-Leverziekten

Contactgegevens MDL

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 43

 

Locatie Venray

routenummer 90(077) 320 58 45

 

Locatie Venlo

routenummer 90

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 83

 

Locatie Venray

routenummer 23

Maag darm lever anatomie

Na het onderzoek

Naar huis

Heeft u voorafgaande aan het onderzoek geen rustgevend middel (roesje) gekregen? Dan kunt u in principe direct na afloop van het onderzoek naar huis.

 

In het geval dat u wel een roesje toegediend hebt gekregen, is sprake van een dagopname en slaapt u gemiddeld anderhalf uur uit. U kunt vervolgens naar huis, maar niet op eigen gelegenheid. U kunt na een roesje namelijk niet aan het verkeer deelnemen. Neem daarom een begeleider mee.

 

Als u bepaalde klachten na een onderzoek kunt verwachten, dan staat dit vermeld in de patiëntenfolder. Er zijn verpleegkundigen op de afdeling aanwezig die uw eventuele vragen kunnen beantwoorden.

 

Klachten na een endoscopisch onderzoek

In zeldzame gevallen treedt na een endoscopisch onderzoek ernstige buikpijn op of is sprake van veel bloedverlies dat of wel wordt overgegeven of wel wordt verloren via de anus als helder rood bloed met of zonder stolsels of zwarte ontlasting. Deze klachten kunnen optreden tot wel een week nadat u het onderzoek hebt ondergaan.

 

Neemt u in dit geval direct contact op met het Endoscopiecentrum, tijdens kantooruren (8.30 tot 17.00 uur) telefoonnummer (077) 320 51 32. Neem buiten kantooruren contact op met de SEH, telefoonnummer (077) 320 58 10.

 

Uitslag van het endoscopisch onderzoek

De MDL-artsen en Verpleegkundig Endoscopisten voeren de verschillende onderzoeken uit. Het kan noodzakelijk zijn om weefsel materiaal (verkregen door bijvoorbeeld een biopsie) verder te laten onderzoeken. De uitslag van het weefsel materiaal is na 5 werkdagen bekend. Deze uitslag krijgt u van uw verwijzend arts of van uw behandelend MDL-arts op de polikliniek MDL-ziekten.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer