Maag-Darm-Leverziekten

Contactgegevens MDL

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 43

 

Locatie Venray

routenummer 90(077) 320 58 45

 

Locatie Venlo

routenummer 90

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 83

 

Locatie Venray

routenummer 23

Maag darm lever anatomie

Het onderzoek

Waar meldt u zich?

Wanneer er geen (dag)opname met u is afgesproken meldt u zich aan de balie van het Endoscopiecentrum. Er melden zich aan de balie bezoekers voor verschillende onderzoeken. Het kan voorkomen dat iemand die later binnenkomt eerder aan de beurt is, omdat hij/zij voor een ander onderzoek komt.

 

Bij sommige onderzoeken is een dagopname of opname noodzakelijk. In de patiëntenfolders leest u op welke afdeling u zich hiervoor moet melden. Heeft u vragen over bijvoorbeeld de algemene gang van zaken op een afdeling tijdens een opname? Kijkt u dan bij uw opname in VieCuri.

 

Neem bij elk bezoek aan het ziekenhuis uw huidige medicatielijst, ziekenhuispas en een geldig legitimatiebewijs mee.

 

Het onderzoek

Op het Endoscopiecentrum worden de endoscopische verrichtingen uitgevoerd door de MDL-artsen en Verpleegkundig Endoscopisten. Een Verpleegkundig Endoscopiste is een gespecialiseerde verpleegkundige die onder directe supervisie van de MDL-arts endoscopieën uitvoeren. De MDL-arts en de Verpleegkundig Endoscopiste worden ondersteund door verpleegkundigen en doktersassistentes. Zij coördineren en begeleiden u voor, tijdens en na de (endoscopische) onderzoeken.

 

Coloscopie

Bekijk de film 'Coloscopie'.

 

Gastroscopie

Bekijk de film 'Gastroscopie met sedatie' (met roesje).

Bekijk de film 'Gastroscopie zonder sedatie' (roesje).

 

ERCP

Bekijk de film 'ERCP (onderzoek galwegen en afvoergang van de alvleesklier)'.

 

Duur van de onderzoeken

Een gastroscopie duurt gemiddeld 5 tot 10 minuten, een coloscopie ongeveer 20 tot 30 minuten en een ERCP 30 tot 60 minuten.

 

Uitslapen na een endoscopisch onderzoek met roesje

Het Endoscopiecentrum bestaat op zowel de locatie Venlo als Venray uit twee endoscopiekamers waar endoscopische onderzoeken uitgevoerd worden.

 

Op de locatie Venlo is in de directe nabijheid van beide endoscopiekamers een uitslaapruimte waar een deel van de patiënten na een onderzoek met een roesje uitslapen. Het andere deel van de patiënten die op locatie Venlo een onderzoek met een roesje krijgt, slaapt uit op de afdeling Dagverpleging. Daarnaast worden ERCP (galweg-) onderzoeken en andere endoscopieën waarbij röntgen doorlichting noodzakelijk is, uitgevoerd op de Radiologie. Dit kan alleen op de locatie Venlo. Bij deze patiënten wordt vaak gebruikt gemaakt van diepere vormen van narcose. Daarom worden zij na het onderzoek geobserveerd op de recovery afdeling voordat zij naar de gewone verpleegafdeling worden overgeplaatst.

 

Bij spoed (bijvoorbeeld bij maag- of slokdarmbloedingen) worden endoscopieën ook, en alleen op locatie Venlo, uitgevoerd op de Intensive Care, CCU of de Spoedeisende hulp (SEH).

 

Op de locatie Venray slapen patiënten die een endoscopisch onderzoek hebben ondergaan met een roesje uit op verpleegafdeling 5.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Bij de volgende priklocaties kunt u alleen op afspraak terecht voor bloedafname:

  • VieCuri Venlo
  • VieCuri Venray
  • PanSana in Panningen
  • Regiopoli Horst (Het Zorghoes)
  • Regiopoli Reuver (ProVita)

Maak zelf een afspraak via mijnVieCuri. Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer