Maag-Darm-Leverziekten

Contactgegevens MDL

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 43

 

Locatie Venray

routenummer 90(077) 320 58 45

 

Locatie Venlo

routenummer 90

(077) 320 55 55

 

Let op: bovenstaand telefoonnummer is het centrale nummer van het ziekenhuis. U krijgt eerst een centralist aan de lijn, daarna wordt u doorverbonden naar de polikliniek. 

 

Locatie Venlo

routenummer 83

 

Locatie Venray

routenummer 23

Maag darm lever anatomie

Endoscopiecentrum

Endoscopie is de verzamelnaam voor technieken waarmee de MDL-arts met een flexibele slang (endoscoop) kan kijken en behandelen in het maagdarmkanaal. Sommige endoscopieën gaan via de mond zoals de gastroscopie, enteroscopie en ERCP. Andere via de anus zoals de sigmoïdoscopie, coloscopie en enteroscopie.

 

Diagnostiek en behandeling

Endoscopisch onderzoek is een belangrijk hulpmiddel om diagnoses te stellen. Maar dankzij technische ontwikkelingen kunnen via de endoscoop ook behandelingen worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld het 'oprekken' van een vernauwing in de slokdarm, het stelpen van een bloeding in de maag, het verwijderen van poliepen in de dikke darm of het plaatsen van buisjes in en verwijderen van galstenen uit de galwegen. Uw huisarts, verpleeghuisarts, MDL-arts of ander verwijzend medisch specialist zoals bijvoorbeeld de chirurg of internist, bepalen in overleg met u welk onderzoek wordt afgesproken.

 

Doe de keuzehulp bij maagklachten

Heeft u maagklachten en bent u jonger dan 55 jaar? Dan is het aan te raden om gebruik te maken van de keuzehulp bij maagklachten. Deze keuzehulp helpt u te begrijpen waardoor dit kan komen. En geeft advies over wat u zelf kunt doen om uw klachten minder te maken. De keuzehulp geeft ook informatie over onderzoeken. Meestal zijn die niet nodig. Maagklachten gaan vaak vanzelf weer over. Ze kunnen meestal geen kwaad.

Klik hier om naar de keuzehulp te gaan en hier om de flyer te bekijken.

 

Filmpjes over endoscopische onderzoeken

Wilt u weten hoe een coloscopie (darmonderzoek), een gastroscopie (maagonderzoek) of een ERCP (galweg en alvleesklierweg onderzoek) plaatsvindt? Bekijk dan onderstaande filmpjes. 

 

Coloscopie

Bekijk de film 'Coloscopie'. 

 

Gastroscopie

Bekijk de film 'Gastroscopie met sedatie' (met roesje).

Bekijk de film 'Gastroscopie zonder sedatie' (roesje).

 

ERCP

Bekijk de film 'ERCP (onderzoek galwegen en afvoergang van de alvleesklier)'. 

 

Folders

In onze folders vindt u ook informatie over deze en andere onderzoeken.

Bekijk onze patiëntenfolders.

Scroll voor meer informatie