Longgeneeskunde
Contact Longgeneeskunde

Locatie Venlo

routenummer 61

(077) 320 68 23

 

Locatie Venray

routenummer 19

(0478) 52 25 19

Locatie Venlo

routenummer 35

(077) 320 59 50

Welkomstbalie Venray

Gang van zaken

U komt via een verwijzing van huisarts of specialist bij de longspecialist en KNO-specialist. Aan de hand van een anamnese en onderzoek wordt bekeken welk slaaponderzoek u gaat krijgen en vervolgens wordt u verwezen naar de OSAS verpleegkundige.
 

Polygrafie

U krijgt een neuscanule en thermistor aangesloten om de in- en uitstroom van lucht te registreren. Verder wordt de ademhaling beweging vanuit borst en buik gemeten door middel van twee elastieken banden. Een sensor om uw vinger meet het zuurstofgehalte en de hartslag in het bloed. Het opnamekastje, dat u met klittenband om uw middel draagt, is verbonden met alle metingsensoren en slaat alle gegevens van de hele nacht op. Daarnaast registreert het opnamekastje eventuele bewegingen en uw bedhouding tijdens de slaap.
 

Polysomnografie

De OSAS verpleegkundige sluit het registratiemateriaal aan, waarna u met het registratiekastje en geplakte elektroden op het hoofd en  gelaat naar huis gaat. Verder krijgt u een neuscanule en thermistor aangesloten om de in- en uitstroom van lucht te registreren.  De ademhaling beweging wordt vanuit de borst en de buik gemeten door twee elastieken banden. Een sensor om uw vinger meet het zuurstofgehalte in het bloed en de hartslag. Het registratiekastje, dat u met klittenband om uw middel draagt, is verbonden met alle elektroden en slaat gedurende de nacht de gegevens op. Daarnaast registreert het opnamekastje eventuele bewegingen en uw bedhouding tijdens de slaap.

 

Na de slaapregistratie worden de bevindingen besproken in overleg met longspecialist, KNO-specialist en OSAS verpleegkundige. Afhankelijk hiervan worden mogelijke behandelopties besproken. U gaat de uitslag krijgen van de longspecialist en/of KNO-specialist.

Scroll voor meer informatie