Klinische Chemie en Hematologie (KCHL)

Contact

(077) 320 68 20

Locatie Venlo

routenummer 22

(077) 320 6820

Buisjes

Fertiliteitslaboratorium

routenummer 22

(077) 320 6820

 

Spermaonderzoek

Spermaonderzoek op vruchtbaarheid

Uw behandelend arts kan uw sperma laten onderzoeken op vruchtbaarheid. Het sperma wordt op het Fertiliteitslaboratorium onderzocht op het aantal zaadcellen, de beweeglijkheid en de vorm van de zaadcellen en eventuele samenklontering. Hoe u sperma moet opvangen en waar u deze naartoe moet brengen kunt u lezen in de patiëntenfolder.

Bekijk de folder 'spermaonderzoek op vruchtbaarheid'

 

Spermaonderzoek na een sterilisatie (vasectomie)

Na een sterilisatie is spermaonderzoek nodig om vast te stellen of de sterilisatie betrouwbaar is. Wanneer dit spermaonderzoek moet gebeuren en hoe u dan sperma moet opvangen leest u in de patiëntenfolder over sterilisatie. 

Bekijk de folder 'vasectomie (sterilisatie bij de man)'.

 

Spermabewerking voor een vruchtbaarheidsbehandeling

Uw behandelend arts onderzoekt waarom zwanger worden mogelijk niet lukt. Aan de hand van de uitslagen van dit onderzoek bekijkt uw behandelend arts welke behandeling mogelijk is om de kans op zwangerschap te verhogen. Een van de mogelijkheden is Intra Uterine Inseminatie. Voordat inseminatie plaats kan vinden moet het sperma bewerkt worden. U brengt dan op afspraak sperma naar het Fertiliteitslaboratorium.

Lees meer over spermabewerking voor inseminatie in de folder 'Intra Uteriene Inseminatie'.

Scroll voor meer informatie

Belangrijk bericht

Binnenkort naar VieCuri? Bereid u goed voor!

 

Houd rekening met het volgende:

  • Onze coronaregels zijn versoepeld én we hebben een nieuwe bezoekregeling
  • Virussen verspreiden zich minder snel als iedereen de basisregels volgt: was of desinfecteer regelmatig de handen, hoest en nies in de elleboog en schud geen handen.

 

Lees meer over de versoepelingen en de nieuwe bezoekregeling

 

Bloedafname

Voor bloedafname bij VieCuri in Venlo en Venray, bij PanSana in Panningen en bij de regiopoli Reuver (ProVita) kunt u alleen op afspraak terecht. Vanaf maandag 1 augustus 2022 kunt u bij Regiopoli Horst (Het Zorghoes) alleen op afspraak terecht voor bloedafname.
Bij de overige priklocaties kunt u zonder afspraak terecht.

 

Lees meer